АНА БРНАБИЋ: Спречили смо 903 миграната да илегално изађу из Србије!

2

(Фото: EPA ANTONIO BAT)

Премијерка Ана Брнабић изјавила је вечерас да ће, уколико буде потребно, бити појачано присуство припадника полиције у местима на територији Србије у којима има миграната, како би се грађани осећали безбедно.

Брнабић је, у Скупштини Србије одговарајући на питања посланика, казала да су у прошлој години 903 мигранта спречена у илегалном преласку српско-мађарске границе и истакла да Србија и Мађарска одлично сарађују у тој области.

– Што се тиче безбедности грађана у општинама и градовима где су прихватни центри за мигранте, МУП реагује када нам се обрате представници локалних самоуправа и грађана – рекла је Брнабић.

Она је тако одговорила на питање шефа посланичке групе Савеза војвођанских Мађара (СВМ) Балинта Пастора о томе шта држава чини да гарантује безбедност грађана, наводећи да је ситуација у одређеним подручјима Србије “алармантна”.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пастор је рекао да у местима Мајдан и Рабе, на подручју општине Нови Kнежевац, углавном на старачким домаћинствима, константно борави више од 500 имиграната, који, како је навео, улазе у куће мештана и често праве штету, а да су грађани због тога преплашени.

Додао је да је слична ситуација на подручју Суботице, Kањиже и местима у западнобачком округу.

Брнабић је казала да мигранти морају да буду у прихватним центрима и да они не желе да остану у Србији, али да их не пуштају у европске земље.

– Ми се боримо колико можемо, али с обзиром на околности добро пролазимо захављујцухи припадницима МУП-а. Ако треба да се појача њихово присуство, појачаћемо – додала је премијерка.

Прочитајте још:  Истраживање: Током пандемије у Србији без посла остало око 200.000 људи

На питање Пастора да ли грађани могу да рачунају на накнаду штете коју су починили мигранти, Брнабић је казала да је Влада Србије ту да разговара са представницима локалних самоуправа и грађана и да се морају утврдити јасни критеријуми како, додала је, не би било злоупотреба.

[table id=1 /]



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “АНА БРНАБИЋ: Спречили смо 903 миграната да илегално изађу из Србије!

  1. Послушајмо сада госпођу Ану Брнабић:

    1. Премијерка Ана Брнабић изјавила је вечерас да ће, уколико буде потребно, бити појачано присуство припадника полиције.
    2. МУП реагује када нам се обрате представници локалних самоуправа и грађана
    3. Ми се боримо колико можемо, али с обзиром на околности добро пролазимо
    4. Ако треба да се појача њихово присуство, појачаћемо
    ——————————
    Дакле:

    1. Уколико буде потребно? Не, није потребно, све што се дешава је нормално и заиста нема потребе шта да радите. Седите само, хвала на понуди. Понуђени ко почашћени. Добро нам је – ако затреба – ту сте. Схватамо.

    2. Значи када се обрате ПРЕДСТАВНИЦИ самоуправа и ПРЕДСТАВНИЦИ грађана, онда тек МУП реагује? Ок, хвала. Да знамо само. Значи да не улећу грађанке и грађани сами и индивидуално, полуиспребијани и на смрт заплашени у неко доба дана и ноћи у станицу, посебно ако су још и повређени, па да праве флеке од крви по поду.? Не, не, ок. Јасно. Договорили смо се. Па ништа – идемо ми да направимо термин код ОМБУДСМАНА па он, кад то стигне… није журба. Хвала пуно. Врло сте љубазни.

    3. Јес вала. Браните СЕ колко можете. Морам рећи, супер СЕ браните, од нас и наших тужби и вапаја. “С обзиром на околности” да сте криви ко ђаво и да вам је место у Неместу. Него… да ли би сте могли мало и НАС да браните, кад сте већ купили та места за шприцер и кавурму, па морамо вам се обраћамо ВАМА? Ево ови носе шрафцигере и ножеве а нама дозвољене само педеруше да би у њима носили документе кад нас легитимишете. Има места још и за фластере и завоје ако нас нападну. Носимо и новчанике – више из навике. Паре нису проблем.

    4. Да се појача присуство МУПа? Што, јел ВАМ дозволио Брисел? Ју наопако да ВАМ нису наредили да им донесте по печено јагње, или да им се уручи по један леп тепих, нако за пољубити – кад се помиње то “појачање присуства”, мислим да не испакују пакете само пар људи. А, што се нас тиче… па незнам, могли би мало показати “презенцију” – ако се наши гости неће увредити. Али не мора, не, не, јок. Додуше било је неких напада на Србе, али сами смо криви. Нит се то носе зарови и фереџе, ове наше жене. Ови момци – нико то не носи панталоне до цеваница, нит клањају ко људи у подне. А нико неће ни паре гостима да пружи, кад кога у невољи зауставе. Сами смо их испровоцирали.

    Нека, снаћи ћемо се сами. Полако. Смислићемо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *