Често користите лекове против болова: Ово су природне замене за ибупрофен и аспирин

0

Foto: Shutterstock

Анемија, срчани проблеми, хипертензија и губитак слуха су само неки од могућих последица честе конзумације лекова против болова. Наравно да не треба заувек избацити из употребе ова хемијска једињења, али када год сте у прилици, покушајте да их замените природним лековитим средствима.

Многе ће изненадити податак да се већина стандардних медицинских препарата и лекова заправо базира на природним изворима.

Фармацеутске компаније тестирају разне природне супстанце да би проверили какво дејство имају на болести, а онда праве синтетичку верзију супстанце коју пуштају у продају. Понекад, синтетичка верзија делује брже, а – у зависности од квалитета почетне супстанце – чак и боље од природне варијанте. С обзиром на то да природа већ производи оно што се налази у лековима, одлична замена су природни извори ових лекова, а то су следећи:

Kора беле врбе

Ова биљка је прави аспирин. Садржи супстанцу салицин која се претвара у салицилну киселину у стомаку. Ова киселина је главна компонента аспирина, али када се узима синтетиички не делује најбоље на стомак. Бела кора врбе помаже код грознице, запаљења, али и да ублажи бол.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Kапсаицин

Овај лек се углавном користи за ублажавање бола у мишићима, живцима и зглобовима. Углавном се може наћи у облику гела или креме и може се користити три до четири пута дневно. Kако је капсаицин је једна од компоненти љутих папричица, неки од првих корисника овог природног лека изјавили су да су осетили благо пецкање, али даљом употребом овај симптом нестаје.

Босвелија (Босwеллиа)

Ова биљка, познатија као “индијски тамјан”, доступна је у облику капсула и кремова. Има антиупално дејство захваљујући киселинама које се налазе у овом дрвету. Босвелија побољшава циркулацију крви али и спречава да бела крвна зрнаца која носе упалу допру до угрожених ткива. Препоручена доза је 450 – 750 мг, и то током три до четири недеље када осећате болове.

Прочитајте још:  У Србији се институционално "лечи зависност" од биљке која не ствара зависност а којом може да се лечи болест зависности!"

Мачја канџа (Унцариа томентоса)

Kод нас се може наћи и под називом “мачји нокат”. Ова биљка расте у Јужној Америци, а захваљујући антиупалном дејству помаже телу да се избори са болом. Препоручена доза је 25 до 1000 мг једном до три пута дневно. Уколико претерате са конзумацијом, могућа је појава дијареје.




Омега-3 масне киселине

Добро познате по свом антиупалном дејству, Омега-3 масне киселине доказано помажу пацијентима који пате од реуматоидног артритиса и проблема са цревима. Следећи пут када осетите бол покушајте да се опустите за тренутак. Повежите се са својим телом и сазнајте шта се заправо дешава. Бол је природни начин да нас упозори да је потребно нешто променити без обзира на то да ли је у питању физички или психички проблем. Ове киселине помажу и код кардиоваскуларних проблема и смањују стопу смртности када су у питању срчане болести. Препоручена доза је 1000 мг дневно. За вегане, омега-3 киселине доступне су у клицама конопље, чиа, лана и разном бобичастом воћу.

Kуркумин

Ова компонента биљке куркума познат је као састојак који зауставља бол. Kао и капсаицин, блокира путању којом сигнали бола стижу до мозга. Студије показују да је куркумин ефикасан и код хроничног бола, а успешно се показао и код реуматоидног артритиса. Препоручена доза је 400 до 600 милиграма, три пута дневно када су у питању болови и упале. Kуркумин се помиње и као веома успешан у лечењу депресије.

[table id=1 /]



Извор: yумама.цом

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *