Светска здравствена организација признала да је сваки ПЦР тест потенцијално нетачан

1

СВЕТСКА здравствена организација објавила је меморандум који потенцијално у потпуности подрива све бројеве случајева „пандемије“ из целог света.

Објавила је 13. јануара ову белешку, наводећи да се један позитиван ПЦР тест не сме користити за дијагнозу инфекције Сарс-Цов-2.

Да их директно цитирам: Тамо где резултати испитивања не одговарају клиничкој презентацији, треба узети нови узорак и поново тестирати користећи исту или другачију НАТ технологију.

Превод: Ако добијете позитиван тест за некога без симптома, поново га тестирајте. Или тачније: било који ПЦР позитиван тест потенцијално је лажно позитиван.

Даље се каже: Већина ПЦР тестова назначена је као помоћ при постављању дијагнозе, стога пружаоци здравствене заштите морају узети у обзир било који резултат у комбинацији са временом узимања узорака, врстом узорка, специфичностима испитивања, клиничким посматрањем, историјом блести пацијента, потврђеним статусом било каквих контаката и епидемиолошким информацијама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Имајте на уму да су упозорили да су ПЦР „помоћно средство за дијагнозу“, а НЕ „дијагностички тест“.

Пажљивим бирократским језиком, они у суштини признају да ПЦР тестови нису намењени дијагностичкој употреби и да се у њих не може потпуно поуздати.

Баш као што је много пута опомињао др Кари Малис, изумитељ ПЦР теста.

Треба схватити: ПЦР тестови су буквално ЦЕЛА основа ковид приповести.

Без њих нема ништа осим здравих људи и нормалних зимских гриполошких болести.

Сваки „случај“ о којем прочитате само је случај због ПЦР теста.

Ми и други барем од јуна говоримо да је ПЦР тест научно бесмислен. А сада, постепено, то признаје и СЗО.

Прочитајте још:  Маљковић: Ко буде делио кредите зна тајну овог вируса

Дакле: ако је ПЦР тест бесмислен – таква је и „пандемија“. Лаж изграђена у намерној злоупотреби алата који није примерен сврси.

[table id=1 /]



WHO (finally) admits PCR test is potentially flawed

Факти

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Светска здравствена организација признала да је сваки ПЦР тест потенцијално нетачан

  1. vataj:

    https://www.who.int/news/item/20-01-2021-who-information-notice-for-ivd-users-2020-05

    prevod:

    Обавештење СЗО за кориснике ИВД 2020/05
    Технологије за испитивање нуклеинске киселине (НАТ) које користе ланчану реакцију полимеразе (ПЦР) за откривање САРС-ЦоВ-2
    20. јануара 2021
    Упозорење о медицинском производу
    Женева

    Тип производа: Технологије за испитивање нуклеинске киселине (НАТ) које користе ланчану реакцију полимеразе (ПЦР) за откривање САРС-ЦоВ-2
    Датум: 13. јануара 2021
    СЗО-идентификатор: 2020/5, верзија 2
    Циљна публика: лабораторијски стручњаци и корисници ИВД-а.
    Сврха овог обавештења: разјаснити информације које је претходно пружила СЗО. Ово обавештење замењује Обавештење СЗО за кориснике ин витро дијагностичких медицинских уређаја (ИВД) за кориснике 2020/05, верзија 1, издато 14. децембра 2020.
    Опис проблема: СЗО тражи од корисника да следе упутства за употребу (ИФУ) приликом тумачења резултата за узорке тестиране применом ПЦР методологије.
    Корисници ИВД-а морају пажљиво прочитати и пратити ИФУ да би утврдили да ли произвођач препоручује ручно подешавање прага позитивности ПЦР-а.
    Смернице СЗО Дијагностичко тестирање за САРС-ЦоВ-2 наводи да је потребно пажљиво тумачење слабих позитивних резултата (1). Праг циклуса (Цт) потребан за откривање вируса је обрнуто пропорционалан вирусном оптерећењу пацијента. Тамо где резултати испитивања не одговарају клиничкој презентацији, треба узети нови узорак и поново га тестирати користећи исту или другачију НАТ технологију.
    СЗО подсећа кориснике ИВД да преваленција болести мења предиктивну вредност резултата теста; како се преваленција болести смањује, повећава се ризик од лажно позитивних (2). То значи да вероватноћа да је особа која има позитиван резултат (откривен САРС-ЦоВ-2) заиста заражена САРС-ЦоВ-2 смањује се како се преваленција смањује, без обзира на тврђену специфичност.
    Већина ПЦР тестова назначена је као помоћ за дијагнозу, стога пружаоци здравствене заштите морају узети у обзир било који резултат у комбинацији са временом узимања узорака, врстом узорка, специфичностима испитивања, клиничким посматрањем, историјом пацијента, потврђеним статусом било каквих контаката и епидемиолошким информацијама.
    Радње које треба предузети корисници ИВД:
    1. Молимо вас да пажљиво прочитате ИФУ у целости.
    2. Контактирајте свог локалног представника ако вам постоји било који аспект ИФУ-а који вам није јасан.
    3. Проверите ИФУ за сваку долазну пошиљку да бисте открили било какве промене у ИФУ.
    4. Дајте вредност Цт у извештају пружаоцу здравствених услуга који захтева.
    Контакт особа за даље информације:
    Анита САНДС, Прописи и претквалификација, Светска здравствена организација, е-маил: рапидалерт@вхо.инт

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *