БИСЕРКО УПОЗОРАВА ЕУ И САД: Жели да спаси Црну Гору од Срба и Србије, да не постане као Република Српска

4
Соња Бисерко (Фото: Јутјуб)

„Србија ће се мијешати све док буде сматрала да постоји простор за њено дјеловање. Београд процјењује да међународни контекст још увијек иде у прилог остваривању његових аспирација“, рекла је Побједи председница Хелсиншког комитета у Србији и ажурни фан тековина владавине Мила Ђукановића у Црној Гори, Соња Бисерко.

Одговарајући на питање зашто се Србија стално уплиће у унутрашње питање Црне Горе и што тиме добија, Бисерко истиче да ЕУ и САД нису реаговале ни када су се Србија и СПЦ мешали у републичке изборе.

„Њихов главни критериј је смењивост власти без улажења у то ко смењује ту власт и какве ће вредности заступати. Споразум, који је победничка коалиција потписала на притисак ЕУ и САД о немењању оријентације Црне Горе, гледано из данашње перспективе све је релативнији“ каже она и додаје:

„Смене које се спроводе по дубини суштински мењају крвну слику Црне Горе, а све под слоганом о крају последњег ‘комунистичког диктатора’. Та флоскула не само да није тачна, већ је само покриће за инжењеринг који је у току. Инжењеринг који поништава сва достигнућа Црне Горе у правцу евроатлантских интеграција. Уколико НАТО и ЕУ промптно не реагују на свакодневне кадровске ујдурме кумоваће опасном развоју ситуације који ће располутити Црну Гору на неколико интересних сфера и тиме дестабилизовати регион“, каже она.
Наравно, неизбежна тема малтене свих саговорника Побједе је и „Српски свет“. Бисерко настоји да криминализује чињеницу што су Андрија Мандић и Милорад Додик присутни на свим државним приредбама које се организују у Београду.

„Београд сматра да је у супериорној позицији и зато не уважава одлуке Црне Горе. Национални стратези сматрају да је Србија ојачала свој међународни положај и да има простор за деловање према свим суседима’’, објашњава саговорница Побједе.

Она подсећа да Србија истовремено стално јача своју војну снагу и да се припрема расправа о увођењу обавезног војног рока, а да истовремено српски медији врло лукаво нуде руку помирења тако што се дневно спинује теза о два најблискија народа, а дежурни промотери „Српског света“ сматрају да је само питање времена када ће се Црна Гора вратити у нормалу, односно у окриље Србије.
„Омаловажава се чињеница да је ДПС и даље партија са највећом подршком, док српски медији систематски демонизирају њеног председника. Недавно одржан Конгрес ДПС-а и говор председника оцењује се као ‘грчевита и бесрамна властољубивост’ и као ‘Милов антисрпски делиријум’. У његовом тзв. слому и поразу, што је био прворазредни циљ Београда већ 20 година, Београд види своју моћ“, нагласила је Бисерко.

Србија инсистира и на двојном држављанству, наставља она и истиче како се очекује усвајање новог закона о држављанству што би, како најављују аналитичари попут Антића, Ковића, Ђурковића и других, отворило могућност грађанима из Србије који имају црногорско порекло да у следећем попису становништва утичу на промену демографске слике Црне Горе.

„При томе утицај СПЦ на Владу и збивања у Црној Гори објективно може утицати и на карактер црногорске државе и приближити је оном Републике Српске. То би повратно утицало и на Србију у којој један део опозиције заговара литије попут оних у Црној Гори. Све то води радикализацији и одустајању од демократизације и европеизације“, закључила је она.Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!

ИН4С/Побједа

4 Коментара

 1. 2001 у БГ варварски убијена и спаљена Клара Мандић јеврејско сироче које је усвојила и отхранила српска породица Мандић. „Mandićeva je bila aktivna u javnom i političkom životu do polovine devedesetih i u svojim člancima i predavanjima optuživala je Franju Tuđmana za antisemitizam i genocid nad Srbima. Poznata je i po svom angažovanju pri sakupljanju novca za pomoć Srbima, naročito od jevrejskih zajednica iz inostranstva“… nije poznato koliko je nakita i novca imala Klara Mandić, ali se pretpostavlja da je u stanu držala veću sumu“ Цитат из Блица. Злочин никада није решен.
  2014.BRUTALNO: Ubijena predsednica Kola srpskih sestara!
  CRNA HRONIKA
  03.02.2014. 16:13h
  Koristoljublje: Sumnja se da je motiv ubistva novac koji je Ljiljana Milojević Šulović (76) prikupljala u ime udruženja, a za koji je ubica pretpostavljao da se nalazi kod nje …

  Убијене две жене које су радиле за српски Дух у Бг, злочини никада решени а „зна се“ да је мотив користољубље и „веће количине новца које су као држале код куће“!?
  Као да жене које НЕ раде за српску „ствар“ немају новца и накита у кући па њих нико не покушава убити, спалити.
  Свачији је Бг и свачија је Србија само Србинова није.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.