Руски вицеадмирал америчкој морнарици: Не тестирајте наше стрпљење, или ћемо „показати зубе“

0

(Фото: Sputnik / Виталий Тимкив)

Вицеадмирал, бивши начелник штаба Црноморске флоте руске ратне морнарице Петар Свјаташов позвао је Русију да одлучно одговори на акције америчке флоте у Црном мору и „покаже зубе“.

„Шта он мисли, да плови тако слободно? Требало би завршити са тим. Требало би да покажемо зубе, ако не све, барем неколико. Колико може да се ради све што се хоће? Момци, време вам је да вероватно и сазнате колико можете да тестирате стрпљење руских морнара“, рекао је Свјаташов.

Он је прецизирао да „не треба распиривати рат“, али да Русија има адекватне начине да одговори Американцима.

„Време је да имам кажемо: ‘Имате ли савест’. Чега се плашимо? Постоје методе које би требало да спрече претњу у нашим водама, на пример радио-електронска борба и много тога другог“, објаснио је вицеадмирал.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Национални центар за управљање одбраном Руске Федерације при Министарству одбране саопштио је 23. јануара да је у воде Црног мора упловио амерички разарач „Доналд Кук“. Како је наведено, бродови руске Црноморске флоте ангажовани су на праћењу овог америчког брода. Затим је у то подручје стигао још један амерички војни брод „Портер“. Министарство одбране Русије је након те вести саопштило да амерички разарач прате снаге Црноморске флоте. НАТО је њихову појаву објаснио као одговор на „јачање војне моћи“ Русије.

Касније је Црноморска флота саопштила да је патролни брод „Питљиви“ извео војне вежбе уз артиљеријска гађања у светлу упловљавања америчког разарача „Доналд Кук“ у Црно море.

Последњих година Русија извештава о активности НАТО-а без преседана дуж њених западних граница. Алијанса проширује иницијативе и назива то „обуздавањем руске агресије“. Москва је више пута изгражавала забринутост због нагомилавања НАТО снага у Европи. С тим у вези, портпарол Кремља Дмитриј Песков је раније изјавио да Русија ни за кога не представља претњу, али да неће занемарити акције које су потенцијално опасне за њене интересе.

Прочитајте још:  Стигло појачање за НАТО: Амерички авиони Ф-15 слетели у Пољску

[table id=1 /]



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *