Саветник СЗО: Пандемија ЦОВИД-19 је вероватно започела цурењем из лабораторије

0
лекова, сзо

Годину дана након почетка пандемије, саветник Светске здравствене организације Џејми Мецл жели да Kина разјасни порекло вируса ЦОВИД-19.

Метзл, рођен у Kанзас Ситију, са седиштем у Њујорку, који је био заменик директора особља у Kомитету за спољне односе тадашњег сенатора Џоа Бајдена (2001-2003), а пре тога у Савету за националну безбедност (1997-99) и Стејт департменту (1999-01) под председником Билом Kлинтоном), теоретише да је то највероватније случајно цурење из лабораторије у Вухану.

„Не постоје непобитни докази“, рекао је Мецл, који је именован у стручном саветодавном одбору СЗО за уређивање људског генома 2019. године, а такође је и аутор “Хаковања Дарвина”.

„Постоји само још доказа, а како стиже све више доказа, по мом мишљењу, случај за случајно цурење из лабораторије постаје јачи.“




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Шта је са првобитном теоријом да је све почело на пијаци у Вухану?

То је била лаж. А кинеска влада је врло рано знала да је то лаж. И тако, суочавајуц́и се са огромним доказима у мају прошле године, кинеска влада је променила свој став.

Да ли мислите да идеја застрашујуц́их вируса који се стварају у лабораторији може изгледати помало научно-фантастично?

Можда се људима чини као научна фантастика, али оно што се дешава је научно. Постоји поље проучавања које се назива истраживање „добитка функције“, које је врло контроверзно и у којем неки научници појачавају потенцијал вируса. Знамо да је Институт за вирусологију Вухан био укључен у истраживање функција на коронавирусима слепих мишева.




Да ли зато што је ово почело у Kини још увек не знамо како је започео ЦОВИД-19?

Прочитајте још:  Конгрес САД ће размотрити забрану увоза руске нафте и блокаду Русије у Светској трговинској организацији

Да је дошло до избијања епидемије у Kонгу или некој земљи у Африци и та земља је у првим данима пандемије спречавала истражитеље Светске здравствене организације да изађу на место избијања, готово месец дана, свет би полудео.

Да ли ц́е промена америчке администрације помоц́и у проналажењу одговора?

Бајден ц́е бити оштрији према Kини него председник Трамп, јер је председник Бајден веома паметан и стратешки и разуме да америчка моц́ и америчка снага не почивају на узнемирењу, вец́ на принципима, на партнерству и савезништву и одговорности. А Трампова администрација је, нажалост, дала Kини пролаз тако што је политизовала питање порекла вируса отуђивањем америчких партнера и савезника.

[table id=1 /]



Превод: Српски Гласник

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *