„НЕK МИ ПЛАТЕ ДА ДОKАЖЕМ ДА KОРОНА НЕ ПОСТОЈИ”

11

др Бранимир Несторовић (Фото: PRINTSCREEN/PINKTV)

Доскорашњи члан кризног штаба др Бранимир Несторовић као да се на сваки начин труди да изнервира колеге из тог тела, формираног да се бори против пандемије вируса KОВИД-19, које су у њему остале. Не прође дан, а да познати пулмолог, сада пензионер, не каже нешто против вакцинације, наведе да корона није озбиљна болест (иако је од ње у Србији умрло више од 4.000 људи).

Овог пута, у недељу увече, Несторовић је из емисије ТВ Хепи симболично назване “Теорија завере” изнео је неколико контраверзних тврдњи које се не могу потврдити у пракси.

ПАНДЕМИЈА УОПШТЕ НЕ ПОСТОЈИ?

„Тај проблем са СЗО сам први пут имао 2009, када је била пандемија свињског грипа. Мени је увек тешко да кажем пандемија зато што ни она ни ова не испуњавају основне услове пандемије. СЗО је направила неколико скандала који су потпуно незапажено прошли. Они су три пута мењали дефиницију пандемије током пандемије и тад је било пуно скандала. То се све завршило некако, ваљда што није била толика економска штета. И сад овај пут се исто поновило, у моменту кад је проглашена пандемија нису били испуњени услови за епидемију. Онда је СЗО правио кругове који су се завршили 20. јануара, један сат након инаугурације Бајдена. СЗО је променио начин тестирања ПЦР теста, спустио га на 25 циклуса и прогласио да не треба да се тестирају људи који нису фебрилни, који немају температуру. Тако да је практично СЗО просто објавио оно што сам више пута рекао да је пандемија смишљена да се обори Трамп. Ако је коинциденција, врло је интересантна.”

Прочитајте још:  Даница Маринковић: Сви су знали да у Рачку није било никаквог масакра!

ТЕСТОВИ СУ 95-96% ЛАЖНИ?

„Дан након инаугурације Бајдена шеф ЦНН каже како корона није нека нарочита опасност за Америку, како они неће више уопште да прате ту причу јер имају пуно поверење да ће то Бајден ставити под контролу, да ће те мере дати резултате до лета и сад одједном ЦНН тај дан објављује да је од короне у Америци умрло 175.000, то је тачно 200.000 мање него што је званичан податак. Иначе, званичан податак је да је око шест одсто људи умрло од тога, остали су умрли и имали позитиван тест. Тест који је 95-96% лажно позитиван, то се знало на почетку.

Онда долази обавеза вакцинације за вирус, где ми не знамо да ли је вакцина опаснија од вируса. Стварно не знамо јер у Америци је први и једини извештај о нежељеним дејствима “Фајзерове” вакцине издат 14. децембра прошле године. Било је вакцинисано 124.000 људи, 3.000 се није појавило на послу после неколико дана и више није објављивано. Умро овај, умро онај, али како да ви докажете да је неко умро од вакцине, они кажу били су стари.”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ГЛУМИЛИ СМО МАЛО ЕПИДЕМИЈУ?

„Ушао сам у тај кризни штаб чиста срца, желео сам да ми пронађемо неки пут који ће најмање оштетити државу и људе. Ја сам био за то да ми тако мало глумимо епидемију, али да ипак не оштетимо економију, да људи се не плаше превише, итд. И у тој првој фази, када су се људи стварно плашили, мислим да се сад већина не плаши, има једна група 30-40% се плаши, то је нормално, био сам задовољан тиме што се догађало, а онда су ствари кренуле у неком правцу који ми се није свидео. Прво смо одустали од протокола којим смо лечили болеснике. Одустали смо без неког објашњења. Моја званична улога у том кризном штабу јесте била да читам литературу и саветујем, нисам могао да се помирим с тиме да смо избацили хидроксихлорохин, да смо увели ремдесивир, да смо почели да дајемо моноклонална антитела, која су скупа, за које немамо баш доказа да то делује. Онда је почела та прича о ношењу маски на отвореном.”

Прочитајте још:  Нови начин тестирања на Ковид-19 у Русији - без одласка лекару

„НЕK МИ ПЛАТЕ ДА ДОKАЖЕМ ДА KОВИД УОПШТЕ НЕ ПОСТОЈИ”

„Ја бих рекао да је намерно направљен овај тест, за који се знало да је лажно позитиван. Мене не брине то, брине ме што ћуте велики научници на ту чињеницу. Они то знају исто као и ја. Завладала је та атмосфера страха у академским круговима која је очекивана. Лакше је да ти пливаш низводно, да објављујеш радове, добијаш грантове, стипендије, него да пливаш узводно о свом трошку. Нико мени не би дао грант да ја одем на усавршавање да докажем да KОВИД не постоји или да је мало смртоносан, зато што је то смешно, то нико неће да финансира.”

ОСНОВАНОСТ ТВРДЊИ

Треба напоменути да се неки од изнешених ставова не ослањају у потпуности на чињенице:

  • Појам пандемије се углавном односи на ситуације у којима дође до ширења епидемије исте болести у више земаља и на више континената истовремено. Светска здравствена организација пандемију дефинише као “ширење нове болести у целом свету”, а термин пандемије се заправо односи на раширеност епидемије а не на смртност саме болести.
  • Када се ради о проценту лажно позитивних резултата, како Ројтерс преноси анализе показују да се прави проценат лажно позитивних резултатат заправо не зна.
  • У вези тога шта је званичан податак ЦДЦ-а о броју умрлих од корона вируса, ради се званичан податак односио на 6% умрлих од корона вируса који нису боловали од других болести, а преосталих 94% се односи на оне који су имали и корона вирус а боловали су и од других болести, тако да је других 94% случај коморбидитета. Коморбидитет дакле не искључује присуство корона вируса, већ га комбинује са другим болестима. У тим случајевима, дакле, то не значи да узрок смрти није корона вирус већ да су уз његово присуство постојали и други узроци.
Прочитајте још:  Аустријски јавни сервис: Влада свесно подстакла страх од вируса корона

Такође, осим контраверзних тврдњи и неких аргумената, др Несторовић није искористио прилику да изнесе и необориве доказе, тако да се његове тврдње ипак требају узети са резервом.

Извор: Еспресо/Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

    1. ха, ха … да му плате да докаже да “НЕ постоји”, као што су му платили “да постоји” па ћоркирао људе месецима, недељама … а и слепцу у старту било јасно да је “пандемија” дебилно пресликана од наводног крмећег 2009 само сада подупрта са много, много, много више$$$$ Колико је људи то платило главом, иметком, последичним болестима …
      У Шведској која није марила превише за банкстерску “пандемију” 15000 људи мање умрло него у 2019. А у нас много више због слепог придржавања мера криминалне СЗО што је и био један од циљева ( поред вакцине ) Што се Румениге више “вади” више се укопава, ако му ПЛАТЕ доказаће да је вирус лаж, а ако не ником ништа, какав моћан стручњак. Све за паре прво карантини, маске, полицијски часови, логори, дуге цеви, ковид терор, вакцине … а сада и оповргавање постојања вируса, тестова али само ако се плати. Па то су прави некорумпирани научници већ одавно доказали и следе тужбе, имаће на суду прилике да брани став ДА постоји, јер је учествовао у кризном стожеру када су доношене најгоре мере ЗАБРАНА КРЕТАЊА која није била ни за време нацистичке окупације.
      Тешко да ће провести мирно пензију као и његове пајде од којих покушава убрзано да се удаљи.

  1. Да не буде забуне има лекара којима је било нуђено да учествују у кризном стожеру али нису прихватили понуду јер су знали шта их чека, па сада не морају да се “ваде” у јавности као овај несретник

    1. Можда си несретним ти, јер лупетсш, с он човек чита, и зна, абуз то нико од короне није умро, ако знам да и људи који гину, гину због короне, јер им то пише на смртовнице

  2. Да, нека му плате гадови који лупетају а појма немају.
    Од короне се не умире, већ са корисним, како рече Италијански инфектолог, а то је огромна разлика.
    Сад су се удружили поштени лекара из целог света па се продани полако спремају на капитулацију.

  3. Докторе апсолутно сте управу, увек говорите истину и само истину. Све Вам веруjем и поштуjем Вас због храбрости да штитите своj народ. У мом окруженьу сви Вам веруjу и буквално Вас обожавамо. Велики поздрав💗💗💕

  4. KORONA, DA ILI NE?

    Da se skoro ništa ne zna o koroni virusa, ne samo kod nas, već u svetu i to je ljudski, a nije ljudski da se eminentni lekari utrkuju u svojim neotkrivenim otkrićima. Dr Nestorović tu prednjači. Kada bi se skupilo sve što je rekao biće interesantnije štivo od nedavno objavljene mu knjige. On se utrkuje sam sa sobom. Početkom pandemije on je slao naše žene u kupovinu u Italiji, jer se žene manje razboljevaju od muškaraca, a u Italiji vladala u velikom pandemija. Sada negira da kod nas postoji korona virus, za dokaz traži novac. Sramota je da omalovažava svoje eminentne kolege u Srbiji. Možda nisu u “Kriznom štabu” svi članovi na njegovom nivou, jer tu najveći uticaj ima Vođa, a ne struka. Ukoliko Nestorović ne može da pomogne u borbi sa koronom, bar nemoj da im odmaže, kosi se sa lekarskom etikom i sa normalnom ljudkosti. Bolje bi bilo da profesori Branislav Nestorović i Zoran Radovanović ćute, po pitanju korone virusa, manju štetu bi naneli svome narodu i kolegama. Ovaj drugi izneo je stav da osiromašeni uranijum, koga bacio NATO, je koristan za ljude. Blam!

  5. Ne ulazim u komentare ali u mom mestu nas deset testirano,8 pozitivno…tih 8 nemaju nikakve simptome ni temperature a ovo dvoje temperatura 38 a negativni….pa ti budi pametan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *