РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ, РАСТЕ ВОДОСТАЈ НА ТАМИШУ! KРЕЋЕ ОДБРАНА ОД ПОПЛАВА!

0

Поплаве у Димитровграду (Фото: Јутјуб)

Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је хитно хидролошко упозорење. У упозорењу на њиховом сајту наводи се да ће на Тамишу водостај бити у порасту до 04. фебруара без достизања границе ванредне одбране од поплава.

Водостај на Сави код Шапца ће бити у мањем порасту до 05. фебруара и кретаће се изнад границе редовне одбране од поплава.



Kако преноси Танјуг, на основу актуелне хидролошке ситуације и пораста водостаја на рекама Дунав и Сава у среду је уведена редовна одбрана од поплава на водним јединицама “Београд” (сектор Д.4) и “Сава- Шабац” (сектор Ц.4), објавиле су Србијаводе.

Службе Србијавода и надлежних водопривредних предузећа прате кретање промена нивоа воде на терену, промене стања на одбрамбеним линијама, како би у сарадњи са локалним самоуправама спровели усаглашене мере одбране од поплава.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Услед опадања водостаја река Ибар и Рашка, испод критеријума и услова за одбрану од поплава, укида се редовна одбрана од поплава на Водној јединици “Ибар- Kраљево, Нови Пазар”.

[table id=1 /]



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *