ВОЈНИ РОК У СРБИЈИ ПО ГРЧКОМ МОДЕЛУ? Они служе годину дана

1

Грчка војска (Фото: Министарство одбране Грчке)

У овој земљи од маја обавезни војни рок биће продужен са девет месеци на годину дана.

Министар одбране Небојша Стефановић састао се са амбасадором Грчке Јоргосом Диакофотакисом, саопштило је Министарство одбране.

Стефановић је изразио опредељење за интензивирање сарадње у области одбране, посебно када су у питању војно-војна сарадња, реализација заједничких војних вежби, као и војноекономска сарадња.




Амбасадор Диакофотакис је, имајући у виду актуелно разматрање идеје о обавезном служењу војног рока у Србији, предложио и размену искустава у тој области, с обзиром да он у Грчкој постоји и да ће од маја 2021. године бити продужен са девет месеци на годину дана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Амбасадор Диакофотакис истакао је и подршку Србији у процесу европских интеграција и ангажовању под окриљем Заједничке безбедносне и одбрамбене политике, попут учешћа у борбеној групи Хелброк, као и учешћу у мултинационалним операцијама.

[table id=1 /]



Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ВОЈНИ РОК У СРБИЈИ ПО ГРЧКОМ МОДЕЛУ? Они служе годину дана

  1. Зар сте и ви кренули са бомбастичним насловима???

    Нигде нисам прочитао какав је то грчи модел, по чему је карактеристичан, шта подразумева и сл. Осим да Грци служење са девет месеци продужавају на 12, ништа на тему из наслова не причитах.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *