Бајден честитао Вучићу Дан државности

0

Џо Бајден (Фото: Tanjug/AP Photo/Matt Rourke, File)

Председник САД Џозеф Бајден упутио је честитку председнику Републике Србије Александру Вучићу поводом Дана државности Србије, 15. фебруара, саопштено је из кабинета председника Србије.

“У име америчког народа, упућујем искрене честитке Вама и Вашим суграђанима поводом Дана државности Србије 15. фебруара”, каже се у честитки.

Бајден је истакао да, имајући у виду 140 година партнерства двеју земаља, САД остају трајно посвећене унапређењу економске сарадње, регионалне стабилности и демократских вредности.

“И даље остајемо непоколебљиви у подршци циљу Србије у погледу европских интеграција и пружамо вам подстицај да и даље предузимате тешке кораке ка постизању тог циља, укључујући увођење неопходних реформи”, навео је председник САД.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је посебно истакао подршку САД постизању “свеобухватног споразума о нормализацији с Косовом, који је фокусиран на међусобно признање”.

“Снага наших односа темељи се на дубокој историји веза између наших народа који су ратовали као савезници у оба светска рата и ми изузетно ценимо велики допринос који су Срби дали америчком друштву у многим областима. Такође ценимо нашу блиску сарадњу у борби против пандемије ковида 19, док се заједно суочавамо са овим глобалним изазовом без преседана”, навео је Бајден.

“Радујем се сарадњи са Вама на продубљивању пријатељских веза између наших земаља и јачању односа између Србије и Сједињених Држава. Вама и народу Србије желим да радосно прославите свој празник“, закључио је председник САД, пренео је Танјуг.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *