ЧОKОЛАДНА ТОРТА СА УKУСОМ KАФЕ: Kремасти ужитак за сва чула

0

Foto: Printscreen/YT

За све љубитеље чоколаде. Успева чак и почетницима.

Састојци:

За кору:

100 г тамне чоколаде
85 г путера
6 г какаоа
100 г шећера
6 јаја
прстохват соли

За фил:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

130 г тамне чоколаде
75 г млека
10 г зрна кафе
300 г слатке павлаке
25 г шећера

За декорацију:

рендана чоколада




Припрема:

За кору: Отопите путер и чоколаду на пари. Одвојите жуманца од беланаца. У жуманца додајте шећер (20 г) и какао, па добро умутите. Додајте отопљену чоколаду, па наставите да мутите. Беланца умутите, па из 3 пута додајте шећер (преосталих 80 г). Мутите све време. Додајте шне у чоколадну смесу и лагано промешајте. Сипајте у плех од рерне обложен пек папиром и лепо распоредите. Пеците на 180°Ц неких 10-12 минута.
За фил: Зрна кафе и млеко сипајте у шерпу и кувајте док не прокључа. Затим угасите шпорет, поклопите и оставите тако неких 30 минута. Склоните поклопац и кувајте још мало. Затим процедите и прелијте чоколаду. Мешајте док се не отопи. Оставите да се охлади. Слатку павлаку помешајте са шећером и умутите. Додајте охлађену чоколаду и опет умутите.

Слагање торте: Скините пек папир са коре и исеците врхове да добијте правила облик правоуганика. Затим поделите на 3 једнака дела. Ређајте тако кора, фил, кора, фил, кора, фил. На крају и ивице премажите филом. Ставите у фрижидер на 2 сата. Украсите ренданом чоколадом.

[table id=1 /]



стварукуса.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *