Како је могуће да неки криминалци годинама упадају на фотографије председниковог сина?

0

(Фото: Јутјуб/ Правда)

Актуелна власт има неке корисне будале које нахушка и каже: “њуши, гризи”, а власт није веверица да мисли да њу бране неки Богом даним типови и “крем де ла крем” интелектуалне елите, каже водитељ Зоран Кесић, аутор емисије “24 минута”, коментаришући то што из опозиције тврде да су људи који изазивају инциденте на јавним скуповима углавном од раније познати органима гоњења. Кесић наводи и да је превише случајности у вестима које сазнајемо а у којима се у вези доводе криминалци и представници власти. “Како је могуће да неки криминалци константно годинама упадају на фотографије председниковог сина…или да тужилац изда стан некоме ко је приведен у полицијској акцији”, каже.

Коментаришући хапшење Вељка Беливука, званог Веља Невоља, Кесић у прелиставању штампе на Н1 каже да је то добра ствар.

„Свако нормалан може само да похвали то, али се ту отвара много питања, јер колико год ми добијамо живописне информације о том случају, са њима се појављује све више питања, типа – како су то могли да раде годинама, како је могуће да нико није знао, ко им је помагао, откад је Хит твит легитиман посредник између информација полиције и јавности, ко је овластио Вучићевића да нама тумачи такве криминалне догађаје. Надам се да ћемо добити одговоре на нека од тих питања, а то ћемо и поставити питање у првој епизоди у новој сезони“, изјавио је Кесић.




А Беливук јесте донео невољу многима, како то пише недељник Време у новом броју.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Донео је невољу овим ликовима коју су намамљени и нестали, изнети у торбама, донео је невољу спортистима, и не само он него сви ти крими џими навијачи, нервира ме што се називају навијачима, као да је то нека професија. Ако се утврди све то, он је човек криминалац а не навијач, јер тиме деградираш навијаче који воле свој клуб, а не навијаче које држе као таоце фудбалере, навијаче и цело спортско друштво, да фудбалери морају да им се клањају, да ови могу да шамарају фудбалера, да навијачи испитују фудбалере, да ови морају да носе мајице са њиховим ликовима“, прича Кесић.

Прочитајте још:  ХРКАЛОВИЋЕВА СТИГЛА У СБПОК У ПРАТНЈИ ДВА АДВОКАТА: Полиција је саслушавала о везама са Елезом и Беливуком

Нада се да ће се сад коначно, фудбалери и клубови ослободити тих притисака.

„А донео је Беливук и невоље властима, која мора сад да одговори на сва ова непријатна питања“, додаје Кесић.

О томе како је та партијска војска постала одједном непријатељска, аутор емисије „24 минута“,каже да се не зна много тога.




„Заборавила се прича о Јовањица, о Дијани Хркаловић, па шта се десило на релацији председник државе – Небојша Стефановић… Та екипа криминална могла је некажњено да вршља и ради, и шта се догодило па да су кренули одједном у ову акцију. Да ли ћемо то сазнати икад, не знам, али је легитимно да постављамо та питања“, рекао је Кесић.

На писање НИН-а да су двојица припадника техничког обезбеђења које је МУП ангажовао да чувају седиште полиције у Улици кнеза Милоша у Београду, осумњичени за кримално удруживање, прање новца и утају пореза, гост Н1 пита – „Је л’ могуће“

„Ма је л’ могуће? Човек не зна данас кога да ангажује, не зна коме данас да изда стан, кад неког упознаш, не можеш да знас је л’ он криминалац, поготово ако си полицајац, или тужилац, њему не пише на челу криминалац, него се представи као нормалан станар или нормално обезбеђење, ако уопште постоји нормално обезбеђење“, нашалио се Кесић.

И наставио:

„Замисли! Или сутра се појави та екипа да обезбеђује инаугурацију председника, ти мислиш нормално обезбеђење, кад оно чланови неке мафијашке групе. Има доста случајности у нашој земљи… Типа да тужилац изда стан некоме ко је приведен у овој акцији, или то да обезбеђују полицију криминалци, или о случајностима фалсификоване личне карте Андреја Вучића, или да неки криминалци константно годинама упадају на фотографије председниковог сина – како се он слика, ови упадну на фотографију, врло непријатна случајност“.

Прочитајте још:  УХАПШЕНО 130 НАВИЈАЧА: Туча на прослави Звездине титуле - правили нереде

А на питање да ли је кокошка на конференцији за новинаре Маринике Тепић испред седишта СНС-а у Панчеву такође непријатна случајност, водитељ оцењује да није.




„Тај што је бацио кокошку, Томо Ловрековић, он је некада био противник актуелног режима, и онда је аванзовао одједном. Ми не знамо од кад је Томо аванзовао функцију Симе Спасића на територији Војводине. Симо Спасић оперише са мегафоном по Београду, а Томо оперише тамо по Војводини са кокошкама“, рекао је Кесић.

И додаје у свом стилу: „Можда је ово прилика да се огласи Левијатан, јер можемо причати о злостављању кокошака, ако они уопште схватају кокошку као животињу, можда је схватају као ручак“.

Заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић изјавио је да су људи који изазивају инциденте на јавним скуповима опозиције углавном од раније познати органима гоњења.

„То су неке корисне будале! Па није власт веверица, да мисли да њу бране неки Богом дани типови и крем де ла крем интелектуалне елите, то су неке корисне будале које ова власт пусти и још их нахушка и каже: ‘њуши, гризи!’. Сад што сви ми видимо какви су ти типови и што се питамо какви су гласачи СНС-а ако виде ко је на његовој (Вучићевој) страни и ко га брани, какви су то типови, то је друга ствар“, каже Кесић.

Али је, додаје, све јасно.

„Све је потпуно јасно, као и за Беливука што је свима јасно све време, али док власт не најави да ‘крећемо у одлучну битку маљем у главу’, ништа се не дешава. Као што знамо да Вулин није ишао 20 пута тамо-вамо до Канаде, док се не покрене то, знамо да се ништа неће десити. Је л’ сви знамо да се рушило у Херцеговачкој, па ништа…. Тако да док он нешто не каже, ништа се неће десити. Ми сви зависимо од његове добре воље и процене када нешто треба покренути“, рекао је Кесић.

Прочитајте још:  Вучић: Надам се да ћу дочекати да Данило оде на Сајам

Војни рок не, али основе система одбране да

Министарство одбране и Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремају „Основе система одбране Републике Србије“ као нови факултативни предмет за ученике трећег и четвртог разреда средњих школа, саопштило је Министарство одбране. А све више се у последње време помиње и увођење обавезног служења војног рока.




„И треба увести тај предмет, па боље да часови почињу са расклапањем пушке, зна се шта се ради у војсци! Шта мени фали сто сам служио војску, шта је требало – да служим у позоришту, као оне сека персе“, ироничан је био Кесић.

А кад се уозбиљио – рекао је да није за увођење војног рока, али да треба говорити и учити децу о славним војсковођама и биткама које је водила Србија.

„Ја нисам за редовни војни рок, јер би ми било жао да моја два сина губе време. Данас се редовне војске не налазе у развијеним земљама, имате редовну војску у Израелу, имате и у Северној само седам“, казао је.

Док се не слаже за увођењем редовног војног рока, мисли да би предмет о систему одбране био користан.

„Ја га схватам као то шта појединац треба да ради у случају, не дај Боже, ако нас нападне нека војска, треба да знамо шта да радимо… Едукација младих и грађана о свему што треба да знамо у случају непогоде, рата или удара ванземаљаца, свега што изискује употребу војске. А шест месеци редовне војске је губљење времена и пара“, закључио је Кесић.

[table id=1 /]



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *