Полицијски снимци Беливуку достављени из СБПОК-а

0

Веља Невоља

Полицијски снимци из истраге са поверљивим оперативним подацима, нађени приликом претреса станова и објеката које је користила организована криминална група Вељка Беливука и Марка Миљковића, како незванично сазнајемо, потичу из Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК).

Подаци указују да је, по свему судећи, исти човек из полиције који је Беливуку достављао снимке и раније чувао ову криминалну групу.

Према незваничним информацијама, он је групу заштитио и летос када је у Новом Београду код припадника чланова нађено оружје. Да је Беливукова група имала „леђа” у полицији указује и информација да против њих тада није покренут поступак, иако су неки од чланова прошле године заустављени са већом количином оружја.




Према нашим незваничним сазнањима, полиција је прошлог лета у Новом Београду зауставила аутомобил у којем је, поред осталих, био и један „вођа навијача”. Тада је у возилу пронађена већа количина оружја о чему су полицајци обавестили надређене. Иако им је у првом тренутку речено да предузму неопходне мере предвиђене у оваквим ситуацијама, убрзо им је јављено да пусте возило и људе који су били у њему.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сада је у оквиру истраге против Беливукове групе полиција открила оригинална полицијска документа са снимцима увиђаја, али и ликвидација, забележених камерама са видео-надзора. Спекулише се и да су међу тим документима и налози за прислушкивање чланова банде. На овај начин, како се претпоставља, Беливук је унапред знао сваки корак полиције и на тај начин је био спреман да избегне претресе и хапшење.




Недавно привођење двојице полицајаца који су радили у СБПОК-у осумњичених да су помагали групи, показује да је клан имао подршку из полиције. Међутим, из МУП-а уверавају да они нису једини и да је њихово хапшење само почетак обрачуна са „прљавим” полицајцима.

Прочитајте још:  ХРВАТСКИ УСТАШКИ ИДЕНТИТЕТ: Непојмљива величина усташког злочина

Судија за претходни поступак је на предлог Тужилаштва за организовани криминал, после саслушања, пре два дана одредио притвор Предрагу Л, некадашњем начелнику Одељења за сузбијање кријумчарења дроге у СБПОК, и Бојану В, који је такође радио у овој служби. Они се терете за помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела.

Како незванично сазнајемо, још један бивши високопозиционирани припадник СБПОК-а тек треба да буде испитан на бројне околности када је реч о криминалној банди Вељка Беливука.

У вези са овом групом полиција је тренутно усредсређена на расветљавању нестанка десетак људи за које се сумња да су били на мети Беливукове и Миљковићеве екипе. Криминалној банди тренутно се на терет стављају три нестанка: Милана Љепоје, Горана Величковића и Здравка Радојевића. Из дана у дан у јавност испливава све више информација о групи као и о људима који су нестали под мистериозним околностима, а за које се сумња да су жртве те банде. Такође, београдски медији преносе и бројне детаље у вези са истрагом овог случаја и бруталности којом су се припадници групе односили према жртвама. Једна од последњих информација је и да се полицији јавља велики број богатих грађана, бизнисмена и грађевинских инвеститора, који су били мета ове организоване криминалне банде.

[table id=1 /]



А. Бојовић – М. Дерикоњић / Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *