БИЛ ГЕЈТС ИЗНЕО ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ: Чекају нас две катастрофе које су велика претња човечанству

2

Бил Гејтс (Фото: Јутјуб)

У најновијем интервјуу, милијардер и филантроп Бил Гејтс, упозорио на још две катастрофе које ће “врло вероватно угрозити свет” – готово шест година након што је “предвидео” пандемију вируса налик овом с којим се данас боримо.

Оснивач Мајкрософта, за канал Веритасиум рекао је и како свет неће бити спреман за појаву новог, смртоносног вируса у наредним годинама. Напоменуо је и како верује да су највећа претња човечанству климатске промене и биотероризам.

Опасност од респираторних вируса
Он је рекао да му није драго што је испао пророк.

– Није добар осећај када за овакво нешто можеш да кажеш “Рекао сам вам…”.

Можда сам требао да будем уверљивији? Постоје бројни респираторни вируси и с временом на време доћи ће још један. Респираторне болести су страшне јер још увек можете да шетате около, путујете авионом или аутобусом док сте заразни – за разлику од неких других болести попут еболе где одмах легнете у болнички кревет.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Ова пандемија ће променити начин на који размишљамо

Гејтс је поставио питање зашто се раније није мислило о опасностима епидемије.

– Зашто се није више урадило по питању заштите? Постоје ризици попут земљотреса који се стално понављају, или ратови, пожари, урагани… Пандемије не долазе толико редовно и мисли се да идућих година неће бити проблем па да није потребно да се улаже толико новца у то. Ова пандемија ће нас натерати да схватимо како то треба да буде приоритет – рекао је.

Гејтс, који са својом супругом Мелиндом води фондацију Гејтс, која помаже у искорењивању заразних болести широм света, коментисао је и главне претње с којима се данас суочавамо, а на њих нисмо спремни.

Прочитајте још:  Ердоган организовано шаље избеглице ка Европи

– Једно су климатске промене. Сваке године умираће више људи него што је умрло у овој пандемији – рекао је.

Две опасности у будућности




Гејтс је навео две ствари које ће нам проузроковати проблеме у будућности – биотероризам и вештачку инталигенцију.

– Биотероризам. Неко ко жели да направи штету може вештачки да створи вирус, што значи да је шанса за тиме пуно већа него за природне епидемије као што је ова тренутна – рекао је и закључио како човечанство нема довољну моћ да заустави пандемије.

– Ипак, можемо да урадимо више како бисмо били спремни за идућу па да смртност никада више не буде оволика као данас – додао је.

Раније је Гејтс упозорио и на интелигентне роботе који ће угрозити човечанство.

– Страх ме је због вештачке интелигенције. Прво ће обављати послове уместо људи и то ће бити добро, али неколико деценија касније биће толико интелигентни да ће бити забрињавајуће – рекао је Гејтс.

[table id=1 /]



Jutarnji list

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “БИЛ ГЕЈТС ИЗНЕО ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ: Чекају нас две катастрофе које су велика претња човечанству

  1. “највећа претња човечанству”
    Су су његове газде које морају слушати иако је зрео за пеМзију АЛИ НЕ секирације има наде за човечанство, решење је једноставно и 100% учинковито да грешке НЕМА а то је стрељачки вод за њега и његове пајде широм света, слепе послушнике неорганских облика свести, њих људи ( неорганске газде ) не могу устрелити али њихове слепе корумпиране слуге МОГУ Бумммммм
    https://www.youtube.com/watch?v=Zi6k21kM0UA&ab_channel=TheInfographicsShow

  2. Ja se uplasih od ovog intervjua.Pa ovo rade oni koji imaju pare,da se igraju sa narodom.Sve vreme od pocetka korone ocekujem neki prestanak ove posasti,a ovaj najavljuje nove.Ali sta cu ,cuvam se uz suplemente reishi,opc+c,kaurkume i razmisljam o vakcini.Kad citam i o vakcini i ona mi ne uliva poverenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *