Британци траже од владе да се обавежe да неће наметати имунитетске пасоше

0

Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Хиљаде Британаца брину се да статус вакцинације може утицати на њихове слободе, што је јасно наведено у најновијој петицији којом се тражи разматрање овог питања на парламентарној расправи.

Петицијом се захтева и да се британска влада обавеже да неће наметати такозване имунитетске пасоше широј јавности.

„Желим да влада спречи било каква ограничења за оне који одбију да приме потенцијалну вакцину против ковида 19. То укључује ограничења путовања, друштвене догађаје, попут концерата или спорта. Без икаквих ограничења“, пише у петицији коју је до сад потписало 107.945 људи.




Неколико сличних петиција досад су привукле стотине хиљада присталица, што указује на фрустрацију коју делови британског друштва имају због идеје здравствених пасоша. Они се плаше да статус вакцинације може да утиче не само на њихову способност да путују у друге земље – што је врло вероватан сценарио – већ и на њихов приступ друштвеном животу. Страхују да ће само људи који имају имунитет на ковид 19 моћи да посећују пабове, фудбалске утакмице и друга јавна места, пише РТ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Такође постоје и гласни заговорници идеје пасоша о вакцинацији попут бившег премијера Тонија Блера и неких медија. Противници то доживљавају као постављање темеља за гурање домаћих верзија таквог документа.

У међувремену су друге државе, попут Данске, најавиле да намеравају да уведу дигиталне ковид пасоше као део поновног отварања својих економија. Забринути Британци очекују да ће њихова влада бити под притиском да следи тај пример.

[table id=1 /]



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *