ТОП 5 НАРОДНИХ ЛЕKОВА: Ојачајте имунитет, нека ваше тело буде отпорно на све болести!

0

Фото: Пиxабаy

Ево како ојачати имунитет:

1. Прво се морате ослободити лоших навика, а затим прећи на правилну исхрану, обезбедити себи добар сан…Дан је боље започети вежбањем и туширањем са топлом, па хладном водом. Током дана требало би да се крећете што је више могуће. Одлична опција је увек држати при руци малу посуду са есенцијалним уљем, која може убити бактерије и смирити живце (пелин, лаванда, кедар). Увече се препоручује опуштање и топао чај или какао. Не би требало да останете будни до касно у ноћ, требало би да покушавате да идете у кревет сваког дана у исто време.

2. Поступак јачања је веома користан за здравље, али ова навика се мора уводити постепено, узимајући у обзир климатске услове и карактеристике вашег тела. Можете се ојачати једноставним поливањем хладном водом, туширањем час топлом, час хладном водом, купањем у базену. Не можете изводити поступке јачања тела након емоционалног или физичког стреса, као ни током болести.

3. Kупка од чајева помаже у јачању имунитета, ублажавању главобоље и болова у зглобовима и ублажава симптоме прехладе. Довољно је припремити чај од малине, морске соли, шипка и рибизле: сипати гране, лишц́е или плодове у посуду, додати воду, пустити да ври десет минута, процедити и сипати чашу овог чаја у каду. Таква купка препоручује се најмање петнаест минута дневно.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

4. Исхрана треба да буде уравнотежена, посебно у пролеће, када тело очигледно пати од недостатка минерала и витамина. Правилна исхрана подразумева конзумирање хране богате: витамини и антиоксиданти (маслиново уље, шаргарепа, бундева, агруми, киви, јагоде); флавоноиди (парадајз, махунарке, ораси); корисни микроелементи (живина, говедина, јаја, житарице, морски плодови); минерали (свеже поврће и воцће, зачинско биље). Јачање имунолошког система такође доприносе имуномодулатори – шипка, ехинацеа, кинеска магнолија.

Прочитајте још:  Отров који лечи срце и обнавља бешику: Можете је наћи на свакој ливади, а ево како се користи

За јачање имунолошког система користе се следећи народни лекови:

1. Бобичасто-биљна децокција од менте, матичњака, кестена, чаја од врбе. Све компоненте треба мешати у једнаким деловима, а затим сипати 5 кашика смеше у посуду, сипати врелу воду, потамнити 5 минута, поклопити и пустити да се кува 2 сата, затим процедити и разблажити чај са пар литара компота без шец́ера. Овај напитак се препоручује да се конзумира свакодневно око 0,5 литра пола сата пре оброка.

2. Мешавина сувих шљива, сувог грожђа, сувих кајсија и ораха. Стамељите 0,5 кг сваког састојка и додајте тој смеси пола килограма меда. Смесу чувајте у фрижидеру и конзумирајте је на празан стомак сваки дан. По жељи суве шљиве могу се заменити лимуном (обавезно исецкати заједно са кором).

3. Сок од шаргарепе и роткве. Савршено помаже у суочавању са прехладом. Шаргарепу и ротквицу помешајте у једнаким деловима, додајте у смесу мало сока од лимуна и бруснице, а по жељи и течног меда. Овај сок је добро пити током дана.




4. Уз прекомерни физички и ментални стрес, можете користити мешавину млека, меда, ваниле и лешника. Орахе треба лагано пржити (без уља) и исецкати, додати им ванилу, пар кашика меда и домаће млеко. Ова смеса се мора конзумирати свежа, па ћете је морати свакодневно кувати.

5. Довољно је узети сок од четири лимуна, додати му 100 г сока алое, 300 г меда и 0,5 кг ораха (претходно исецканих), помешати све састојке и чувати у затвореној посуди на тамном месту. За један дан, мелем ће бити спреман за употребу, треба га узимати по кашику три пута дневно пола сата пре оброка.

Прочитајте још:  Ово вам нису рекли: Студије показале – 60% људи природно отпорно на коронавирус

Kористећи ове народне лекове, можете ојачати имуни систем и дуго заборавити на прехладу.

[table id=1 /]



Stil.kurir.rs

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *