Знамење времена: Шта предсказује светогорска икона? (видео)

0

(Фото: Пиксибај)

У новембру 2019. године (од 20. новембра до 23. новембра) забележена је необична појава у храму Свете Тројице на Атону – спонтано кретање иконе Христа као Првосвештеника:

Први сведоци чуда били су само монаси храма, који су у почетку били зачуђени, али су одлучили да је „ово ветар“. Међутим, када су се покрети иконе наставили, и почели да се примећују у децембру и јануару следеће године, и месецима касније, људи су се забринули и почели да круже око иконе са уређајима. Измерили су ветар, земљотресе, магнетна поља итд, који су могли покренути икону. Нису пронашли ништа, али у међувремену се икона покретала, а покреће се И САДА.

А у августу 2020. године, Грци о овоме пишу следеће: Пре око 9 месеци лично сам обавештен о чудесном догађају који се догађао три дана на Атону, заправо у Светој Келији Свете Тројице на гори Атон.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И писмено и усмено сам обавештен да се икона Лепих двери храма Храма Свете Келије, која приказује Христа као првосвештеника, померала три дана, од 20. до 23. новембра 2019. године. У четвртак Светог Лазара, пред Васкрс ове године, лик Првосвештеника почео је поново да се помера, овог пута непрестано, свакодневно.

Како ме је обавестио старац Келије, јеромонах Георгије, ову чињеницу изнео је игуман манастира старешина Продромос из Велике лавре, оци из многих келија и скитова на Светој Гори, командир и заменик командира полицијске управе Кариес, и, на крају, неколико световних ходочасника који су ишли у Свету келију.

Услед заузетости, лично нисам могао одмах да посетим Свету келију, што сам и учинио ових дана да бих и сам сазнао за овај диван догађај, и био сам веома изненађен. Икона Првосвештеника креће се полако, стабилно, без објашњења природним узроцима или људском интервенцијом.

Прочитајте још:  Руски медији: Из Украјине српске ракете бију по грађанима Русије



Наравно, како ми је рекао старешина Георгије, ово су од самог почетка утврдиле власти Атона, које су забележиле овај догађај. Карактеристично је да је покушано да се заустави кретање иконе (и ја лично), која је, зауставивши се, поново наставила да се креће сама од себе.

Поред тога, око Лепих двери постављене су свеће како би се испитао проток ваздуха, при чему је пламен остао да мирује, а икона се померала.

Уз благослов старешине Георгија, снимили смо овај чудесни догађај најбоље што смо могли користећи свој мобилни телефон, који дајемо као убедљив доказ чуда.

Напомена: Такође смо приметили да се икона Првосвештеника понекад покреће јаче, а понекад мирније.

Грци наводе видео запис и тамо је видљиво оно најважније – храм је врло, врло сиромашан и скроман, што искључује било какве трикове монаха како би привукли поклонике. Обично је Ватикан познат по таквим „чудима“, стога, што је шира физиономија свештеника који су били сведоци овог или оног чуда, то је шире знање ових грађана из примењене физике и хемије. Али овде је, судећи по особљу, све часно.

Поред тога, грчке новине заинтересовале су се за ту тему, којима би сигурно било узбудљиво да се разоткрије следећи делиријум мрачних средњовековних људи. Новинари су трчали са скупим камерама и научним инструментима, али никада ништа нису пронашли.



Коначно, и што је најважније, ни видео снимцима које су начинили ови телевизијски кловнови, нити снимци које су снимили сами монаси, нису ишли у етар. Сви попови ћуте као да су им уста пуна воде. Штавише, ћуте и они у Ватикану – тамо је конкурентска компанија, али ћуте и у Руској Православној Цркви и разни „борци против зла“ у православној заједници. Сви су се фокусирали на вакцине и Наваљног, више никога ништа друго не занима. Односно, изгледа да је дата наредба да се о ЧУДУ ћути.

Прочитајте још:  ПОДСЕТНИК. ЗЛОЧИН ПРОТИВ ЧОВЕЧНОСТИ ... Нирнберг, 1945. Додела бројева. Идентификација. Чињенице. (Видео)

Чуда су различита. Има добрих чуда када осушено цвеће оживи крај икона, а има „лоших“ чуда када иконе и феске заплачу. У овом случају, чудо, чини нам се, очигледно не наговештава било какву добру промену. И његово прво појављивање некако се чудно поклопило с почетком пандемије – уосталом, све у Кини је почело баш у новембру 2019. године.

Колико се сада може судити по извештајима људи који читају грчку штампу – кретање иконе се наставља, дакле, оно на шта ово знамење упозорава још увек предстоји. Шта следи – то сада можемо само да нагађамо, па настављамо да пратимо развој догађаја.

[table id=1 /]



Извор: “Биг оне”

Превод са руског и приређивање: “Борба за веру”

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *