У Србији много сиромашних, социјалне разлике никад нису биле веће

0
Сиромаштво у Србији све веће (Фото: GETTY IMAGES)

У Србији минималну зараду прима 350.000 људи, око милион пензионера прима месечно до 25.000 динара, а незапослених је више од 500.000, колико приказује званична статистика, саопштила је данас Асоцијација слободних и независних синдиката (АСНС).

„Грађани Србије имају перцепцију да смо ми најсиромашнији народ у Европи и да социјалне разлике никада нису биле веће“, наводи се у саопштењу тог синдиката поводом Међународног дана социјалне правде који се обележава 20. фебруара.

Истакнуто је да „човек који живи у сиромаштву и без запослења, губи достојанство и веру у државу“.
„Нико у овој држави више не сме олако да узме појам социјалне правде. То треба да буде једина тема око које нема компромиса. Уколико је власти не схвате озбиљно, може да им се врати као бумеранг великог незадовољства грађана“, сматрају у АСНС.

Поручено је да „капитал није вреднији од човека, да радник није трошак него економска вредност, да нема социјалне правде без социјалног дијалога, доброг здравства и образовања, а да једини критеријуми за запошљавање и напредовање на послу морају бити стручност, знање и посвећеност раду“.

„Социјалне правде нема без сузбијања криминала и корупције“, указао је АСНС у саопштењу.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Данас

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.