Ковид пасоши поделили ЕУ: Земље чланице сутра доносе одлуку

2

Ковид болница (Фото: Јутјуб)

Европски лидери ће сутра одржати састанак како би се договорили око сертификата за грађане Европске уније који су се вакцинисали против ковида.

Међутим, чланице ЕУ нису јединствене по овом питању.

Сада када се вакцинација захуктава, поједине владе европских држава, као што су оне у Грчкој и Шпанији, траже брзо усвајање ЕУ сертификата за оне који су се већ вакцинисали, да би могли слободно да путују, објавио је Ројтерс.




Ипак, неке земље попут Француске и Немачке су уздржаније јер би одлука о сертификату вакцинацију начинила обавезном и значила би дискриминацију према особама које из одређених разлога не смеју или не желе да се вакцинишу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Француска, где је осећање против вакцинације посебно снажно, обећала је да неће приморавати своје грађане да се вакцинишу и сматра да је идеја о таквој врсти пасоша прерана.

Британска агенција додаје да је потребно разјаснити детаље, као што је да ли би потврде о вакцинацији требало да буду у дигиталној форми, да важе на глобалном нивоу, као и када би их требало издавати, имајући у виду да се примају две дозе вакцине против короне.

[table id=1 /]



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Ковид пасоши поделили ЕУ: Земље чланице сутра доносе одлуку

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *