Лазаревац: Председник општине Бојан Стевић упорно одбија да помогне борбу против нарко дилера

1
Бојан Стевић (Фото: фото: Правеновине.рс)

Протеклих недеља у Лазаревцу поново је актуелизовано питање борбе против накроманије и нарко дилера у тој варошици где незваничне процене говоре да у самом Лазаревцу и његовој околини има око стотинак активних нарко дилера. Дугогодишња борба Удружења грађана Свети Сава које се бори против наркоманије и секти не наилази на претерано одушевљење владајућих структура. Треба нагласити да за више од осам година колико постоји Удружење Свети Сава оно од локалних власти у Лазаревцу никада није добило било какву врсту помоћи и поред чињенице да је у Лазаревцу дрога присутна буквално на сваком кораку.

Не само да Удружење Свети Сава није добило било какву помоћ локалних власти у борби против наркоманије и нарко дилера већ су властодршци у тој општини члановима Удружења Свети Сава правили жестоке проблеме па су чак својевремено покушавали да угасе Удружење грађана Свети Сава?! У локалним медијима у Лазаревцу буквално је успостављена цензура рада тог удружења иако су поједини национални штампани и дигитални медији редовно преносили информације о ситуацији са наркоманијом и нарко дилерима у Лазаревцу и борби Удружења грађана Свети Сава против њих.Најновији пример те (злонамерне) амбивалентности општинских власти у Лазаревцу према борби Удружења грађана Свети Сава су напади нарко дилера на чланове тог удружења који су буквално пресретани на улици и којима је пред њиховим породицама прећено. Те претње нарко дилера су током прошле недеље отишле толико далеко да су се чак аутомобилима на улици залетали на чланова удружења. Не само да општинске власти у Лазаревцу нису мрднуле малим прстом како би помогле чланове тог удружења они нису хтели ни да објаве ни најобичније саопштење за јавност где би подржали чланове Удружења грађана Свети Сава и њихову бору против нарко дилера. Београдска полиција је на сву срећу након подношења кривичних пријава обавила свој део посла и ухапсила накро дилере који су претили и припремали одмазду.

Лазаревац: Председник општине Бојан Стевић упорно одбија да помогне борбу против нарко дилера

Оно што јавности није познато је чињеница да су одборници ГО Лазаревац Никола Стошић и Александар Димитријевић 17.02,2021. године од председника општине Бојана Стевића захтевали формирање Канцеларије за борбу против наркоманије која би функционисала као део општинске структуре. Циљ те општинске канцеларије за борбу против наркоманије било би окупљање свих заинтересованих и релевантних фактора на територији општине Лазаревац како би се у дело спровела Национална стратегија за борбу против наркоманије првенствено кроз едукацију деце и младих а онда и кроз координирање рада тужилаштва, полиције, општинских власти и свих грађана како би се са територије лазаревачке општине заувек уклонили нарко дилери.Лазаревац: Председник општине Бојан Стевић упорно одбија да помогне борбу против нарко дилера

Лазаревац: Председник општине Бојан Стевић упорно одбија да помогне борбу против нарко дилера

Одборници ГО Лазаревац Никола Стошић и Александар Димитријевић до данас нису добили било какав одговор на њихов захтева а како смо незванично сазнали руководство лазаревачке општине из само њима знаних разлога неће подржати формирање Канцеларије за борбу против наркоманије. Томе се данас радују само лазаревчки нарко дилери. Остало је само да се питамо зашто општинске власти у Лазаревцу не само да не помажу борбу грађана против наркоманије већ је више него очигледно да ту борбу добрано и опструишу па се поставља и питање зашто је то тако и како то да се општинске власти у Лазаревцу сврставају у ред оних који својим нечињем и сталним опструкцијама помажу само лазаревачке нарко дилере?

Милинко Милинчић, Србијаданас.нет

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!БОНУС ВИДЕО:

 

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.