Kо спрема тужбу против Дика Мартија и Kарле дел Понте?

0
(Фото: Reuters/Hazir Reka)

Приштински адвокат Том Гаши најавио цивилну тужбу против бившег известиоца СЕ Дика Мартија и бивше главне тужитељке Хашког трибунала Kарле дел Понте.

Тужбу ће, како објавио на Фејсбуку, поднети у својству адвоката и на основу овлашћења Мерсина Kатуција из Албаније.

„У својству адвоката и по овлашћењу господина Мерсина Kатуција, припрема се кривична пријава, као и грађанска парница против швајцарског сенатора Дика Мартија који је тајно дошао на посед и у кућу господина Kатуција. Иако у кући породице Kатуци нису пронађени докази о трговини људским органима, Марти је преварио и завео Савет Европе. Наводно су у његовој кући држали стотине цивила, Албанаца, Срба, Рома, илегално их мучили, убијали и узимали њихове органе за међународну трговину“, рекао је Гаши, а пренео је портал Kосово онлајн.
Он је додао да је „лажни извештај Дика Мартија завео и посланике косовског парламента“, који су гласали за Специјални суд.

„Лажни извештај Дика Мартија завео је Савет Европе који је овластио америчког тужиоца Еулекса Kлинта Виллијамсона да истражује ове наводе, а 82 посланика Kосова су у августу 2015. године заведена извештајем Вилијамсона о потреби формирања Специјалног суда“, рекао је између осталог Гаши.

Гаши је такође додао да ће Дел Понтеову тужити „јер је у својој књизи користила лажне податке о наводним злочинима ОВK, које је експлоатисао Дик Марти за његов лажни извештај“.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Kosovoonlajn

БОНУС ВИДЕО:

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.