ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ГРОБЉА KУЋНИХ ЉУБИМАЦА У БЛОKУ 51: Предвиђено да радови буду завршени за 6 месеци

0

(Фото: Foto: Beoinfo)

У Блоку 51 у Новом Београду данас су почели радови на изградњи гробља за кућне љубимце.

Радови коштају 130 милиона динара, предвиђено је да буду завршени за шест месеци, а гробље ће се простирати на 15.376 метара квадратних.

Почетку радова присуствовао је и заменик градоначелника Горан Весић.

– Данас су почели радови на изградњи саобраћајних и слободних површина и објеката у комплексу гробља кућних љубимаца. Пројекат подразумева изградњу саобраћајница, пешачких стаза, зелених површина, паркинга, пратеће комуналне инфраструктуре и административног објекта и центра за спаљивање анималног отпада. У оквиру спољног уређења изградиће се око 20 паркинг места, а по ободу комплекса планирано је зеленило ширине 15 метара. Дрвореди су предвиђени уз паркинг простор на улазу у гробље и дуж главне приступне саобраћајнице. На гробљу је предвиђена могућност сахрањивања кућних љубимаца на више начина, а простор ће бити уклопљен са постојећим зеленилом -рекао је Весић.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kомплекс ће иначе бити подељен на три функционалне целине: предњу зону – административни објекат у коме су планирани ветеринарска амбуланта, сала за испраћаје и продавница за пратећу опрему, средњу зону намењену појединачном и групном сахрањивању животиња и задњу зону у којој ће се налазити центар за спаљивање анималног отпада.

Простор за сахрањивање састоји се од трга за испраћај, парцела за розаријуме и колумбаријуме, парцела за гробове у низу и простора за заједничко сахрањивање. Сви садржаји ће бити повезани интерним саобраћајницама и пешачким стазама. Димензије гробних места одређене су према величини животиња.

За сахрањивање у земљи предвиђена су три типа гробних места: мало, средње и велико, розаријуми и колумбаријуми планирани су у близини улаза на гробље док је за заједничко сахрањивање предвиђен слободан простор покривен травом за сахрањивање без посебних обележја и смештен је у дну комплекса.

Прочитајте још:  Вучић забрину: Шиптари крећу у поноћ!

[table id=1 /]



Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *