ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ГРОБЉА KУЋНИХ ЉУБИМАЦА У БЛОKУ 51: Предвиђено да радови буду завршени за 6 месеци

0
(Фото: Foto: Beoinfo)

У Блоку 51 у Новом Београду данас су почели радови на изградњи гробља за кућне љубимце.

Радови коштају 130 милиона динара, предвиђено је да буду завршени за шест месеци, а гробље ће се простирати на 15.376 метара квадратних.

Почетку радова присуствовао је и заменик градоначелника Горан Весић.

– Данас су почели радови на изградњи саобраћајних и слободних површина и објеката у комплексу гробља кућних љубимаца. Пројекат подразумева изградњу саобраћајница, пешачких стаза, зелених површина, паркинга, пратеће комуналне инфраструктуре и административног објекта и центра за спаљивање анималног отпада. У оквиру спољног уређења изградиће се око 20 паркинг места, а по ободу комплекса планирано је зеленило ширине 15 метара. Дрвореди су предвиђени уз паркинг простор на улазу у гробље и дуж главне приступне саобраћајнице. На гробљу је предвиђена могућност сахрањивања кућних љубимаца на више начина, а простор ће бити уклопљен са постојећим зеленилом -рекао је Весић.
Kомплекс ће иначе бити подељен на три функционалне целине: предњу зону – административни објекат у коме су планирани ветеринарска амбуланта, сала за испраћаје и продавница за пратећу опрему, средњу зону намењену појединачном и групном сахрањивању животиња и задњу зону у којој ће се налазити центар за спаљивање анималног отпада.

Простор за сахрањивање састоји се од трга за испраћај, парцела за розаријуме и колумбаријуме, парцела за гробове у низу и простора за заједничко сахрањивање. Сви садржаји ће бити повезани интерним саобраћајницама и пешачким стазама. Димензије гробних места одређене су према величини животиња.

За сахрањивање у земљи предвиђена су три типа гробних места: мало, средње и велико, розаријуми и колумбаријуми планирани су у близини улаза на гробље док је за заједничко сахрањивање предвиђен слободан простор покривен травом за сахрањивање без посебних обележја и смештен је у дну комплекса.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Курир

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.