ВЕТЕРИНАР ШЕКЛЕР СВЕ ЕКСТРЕМНИЈИ: Хоће да нас затвори као живину, упоредио људе и кокошке, а онда напао СПЦ!

4
Миланко Шеклер (фото: Јутјуб)

Доктор Миланко Шеклер рекао је за РТС да је трансмисија коронавируса огромна и да морамо да бирамо – паре или живот. Каже да ако не пукне здравствени систем пући ће здравствени радници и зато мора „све да се заустави“.

Све више грађана провера број антитела. Београдске лабораторије су претрпане.

Гостујући у Београдској хроници РТС-а, вирусолог Миланко Шеклер је рекао да не можемо да се ослонимо само на антитела, која треба да спрече контакт вируса, његов продор у организам пре него што почне да се размножава.

„Морамо да знамо да постоји и целуларни имунитет који представља лимфоците као неку врсту милиције, која вакцином добија слику онога шта треба да прати, повећава се број полицајаца, који круже крвотоком и где год виде ту врсту вируса, разграђује га, гутају га, док антитела служе да се залепе за вирус и спрече да се веже за ћелију“, објаснио је Шеклер.

Како каже, сулудо је да милиони људи проверавају антитела. Упозорава да људи то ураде много раније, чак неки после четири дана.
Код примања прве и друге вакцине, важно је да се човек ослободи стреса, да више спава, да се квалитетно храни.

У анализи Установе у којој ради од 35 људи имао је најслабија антитела. „Месецима сам у стресу због новинара, позивају ме сваки дан, неком морам да кажем да одустајем, смршао сам 15 килограма и нисам довољно одговорио“, рекао је Шеклер.

„Почећу да игноришем новинаре, да се боље храним“, каже он.

У последње време има и људи који су примили обе дозе вакцине, а ипак су завршили у болници.

Шеклер каже да је прво потребно да се постигне одређени ниво антитела који би требало да буде заштита, потребно је време за то, неке вакцине праве брже као „Фајзерова“, „Синофарм“ који има најмање вакциналних реакција прави спорије заштиту.
Сматрајте да нисте заштићени шест недеља од прве вакцине, без обзира коју сте примили, подвлачи др Шеклер.

„Када вакцинишемо живину, њих има 10.0000, пилићи исте старости, једу исту храну, пију исту воду, исту вентилацију, примају исту вакцину у истој дози на корону и када се ради контрола после три недеље – 50 до 60 процената има оно што очекујете, 10–15 одсто има екстремно високе вредности, имају различите родитеље, има генетике“, објашњава на том примеру Шеклер.

„Људи се разликују по старости по неколико деценија, разна је генетика, различите су навике, неки више спавају, баве се спортом, све то утиче на имуни одговор, реактивност. Сваки човек је свет за себе како ће да реагује, у биологији један и један нису увек два“, каже Шеклер.

Једном је рекао да свако од нас или мора да се вакцинише, или да прележи корону.

„Прво вакцинација није чаробни штапић, који ће све да реши, али је процес вакцинације пораз у борби против вируса, ви прихватате да ћете се борити са вирусом, гуша за гушу у дужем периоду, јер известан проценат вакцинисаних може да се инфицира и ту се одржава у малој количини. Вирус може да повремено пређе, сваки хиљадити, није сваки, кад је неко инфициран он може да зарази сваког ко није вакцинисан, а сви су осетљиви“, каже Шеклер.
Када се вакцинишемо, онда се 80 одсто неће разболети, али ће се 20 одсто заразити – неки ће имати довољну количину вируса да се умножи и пређе на другога. „Вирус се одржава у малој количини у популацији која је вакцинисана, што је нормално“, каже Шеклер.

Нема вакцине која делује 100 одсто, она гарантује крај епидемије али у дужем периоду, рекао је Шеклер.

Говорећи о томе шта може да успори вирус и шта је решење, каже да ако не пукне систем пући ће здравствени радници. Указао је да му лекари кажу када их пита како су, да сваких десет дана бришу поруке умрлих пацијената и плачу.

„Нисам навикао да сваке недеље губим пацијенте у овом броју, тако ми кажу. Трансмисија вируса је огромна. Ако детету кажеш – не држи ноге на столу, а ти држиш и удариш га, мислиће да га кињиш, зато мораш пример да дајеш како да се понашаш. Свака јавна личност треба то да ради“, рекао је он, подсетивши да је на сахрани патријарха било 5.000 људи, без маске.
„Колико је жртава у СПЦ било баш због таквог понашања, она је конзервативна организација, али може примером много да учини, народ би слушао јер има поверење, исто важи за врх власти, мораш да будеш одговоран“, подвукао је Шеклер.

Наводи пример да ако хирург каже да треба да вас оперише, а менаџер болнице каже то је скупо, бирамо паре или живот, одлучите сами.

„Неки од лекара са којима сам разговарао су ми рекли – не треба нам новац, не треба нам повећање плата, али да се затвори све и прекине овај циркус, јер не може да се издржи. Ја као ветеринар ово причам и врло ми је непријатно и зато сам дошао да кажем шта људе сврби, јутрос сам имао притисак од новинара“, испричао је Шеклер.

„Мора неко нешто да уради, мора да се све заустави, нису само угоститељи проблем, конобари и пријатељи који држе локале кажу издржаћемо и ово, нису то људи који не разумеју“, закључио је Шеклер.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!РТС

БОНУС ВИДЕО:

4 Коментара

 1. Ни овај брњичар појма нема шта је вирус, јадне су ли кокошке о којима брине овај менгеле.

  Dr Nada Jurinčić, penzionisani pedijatar s afričkim stažom u epidemijama:

  DOK NE SHVATITE DA VIRUS ZNAČI OTROVNA IZLUČEVINA, DOK NE SHVATITE DA NIJE ŽIV I DA SE NE MOŽE UBITI, DOK NE SHVATITE DA SE NE MOŽE PRENIJETI PRIRODNIM PUTEM NEGO SAMO KAO OTROV KOJI VAM UBRIZGAJU VAKCINOM ILI INJEKCIJOM… DO TAD ĆETE PUSTITI DA VAS ŠAKA MEDICINSKIH MAFIJAŠA VOZA ŽEDNE PREKO VODE.

  1. Grip nije zarazna bolest jer zaraznu bolest uzrokuju živi mikroorganizmi.

  2. Virus nije živi mikroorganizam nego nakupina molekula u proteinskoj ovojnici, nešto poput vreće za otpatke u kojoj se nalazi mešoviti otpad čije se poreklo ne zna.

  3. To što se grip u koju spada i izmišljotina kov-id-19 pojavljuje u respiratornom obliku u vreme kad je veća vlaga u vazduhu, a crevna gripa u letnim mesecima u većoj populaciji, to ne znači da je kontagiozna, tj. da nastaje prijenosom s bolesne osobe na zdravu. Epidemiološka pojava nekog fenomena nikako ne znači njegovu zaraznost. Nema naučnih dokaza da je ono što zovu virus s-c-02 uzrok ili uzročnik kliničkog sindroma koji se ispoljava znakovima čišćenja gornjih i donjih disajnih puteva.

  4. Ono što kupljena rotšildska nauka potura pod uzročnikom kliničkog sindroma gripe isto tako može biti posljedica, a ne uzrok sindroma. Virus kao mrtva nakupina svačega, nađen u sluznici dišnih puteva, po svim kriterijima može značiti samo jedno: otrovnu izlučevinu stanica disajnog sistema koje izbacuju iz sebe ono što bi im uništilo disanje i metabolizam. Budući da se mukus, sluz disajnih puteva, drži priljubljeno, slepljeno za disajne kanale, iz razloga da prema sili teže ne bi potonula prema malim disajnim kanalima, to organizam koristi mehanizam kašlja koji namiče energiju za izbaciti otpad iz disajnih kanala. U zimskim mesecima, kad je više vlage u vazduhu, disajna sluz se razredi i tad ju je najlakše izbaciti. Od tud epidemijska pojava sindroma, a ne zbog toga što je napadnut živim patogenim mikroorganizmima.

  5. Povišena temperatura je odraz propadanja hiljada imunoloških stanica i bakterija koje jedu detritus, otpad i kad se nakupe previše, ugibaju oslobađajući svoje otpadne tvari koje podižu temperaturu. To povišenje temperature ubrzava protok krvi, a tim dotok kiseonika i ispiranje od toksina. Zato se na grip ne može stvoriti kolektivni imunitet, jer on nije ono za što ga smatraju, jer im tako odgovara! Od njega su napravili svinjski, ptičji, sidu…

  6. Grip je neuništiv jer je prirodan način velikog sezonskog /zimskog čišćenja organizma, odnosno sistema za disanje, a leti sistema za varenje.

  Ovo je moj rad i stojim iza svake reči.

  Ono što oni nazivaju virusom je genetski materijal koji nijedna nauka ne uzima kao dokaz uzroka ili uzročnika.
  Virusologija je stara koliko Hipokratova medicina.

  Hipokrat je rabio izraz virus i u prevodu znači otrovna izlučevina, a to znači da je stvara tiјelo, a ne da ona ulazi u tijelo.

  Sindrom gripe ispoljavaju češće ljudi koji su oslabljenog imuniteta iz bilo kojeg razloga, najčešće oni koji se nalaze pod hrpom lijekova. Zašto? Zato što su nakupili toliko otrova u svom tijelu da dobre bakterije i makrofagi ne mogu stići u vremenskoj jedinici izbaciti toliko toksina van.

  Virusologija nikad više neće biti laž u koju su je pretvorili rotšildski laboratorijski plaćenici, među kojima ima i naših đikana.

  Virusologija će postati naučna disciplina o načinu na koji se telo sezonski čisti od nakupljenih otrova.

  Zapamtite dobro što sam vam rekla u ovoj zadnjoj rečenici!

  Dr. Nada Jurinčić, penzionisani pedijatar s afričkim stažom u epidemijama.

 2. Mamu cemo ti jebati poremecenu, i tebi i ostaloj bagri.
  Nacisti, ovaj put cete imati posla sa jacim od sebe.
  Jer ste kukavice, nenormalni ljudi, da vas tako nazovemo, iako ste daleko od toga, umislili ste, da ste gospodari zivota i smrti.
  Plan vam ovaj put nece uspeti.
  Mislili ste da ce u „glupih“ Srba proci i ovo kao i sve do sada, glatko, dok ste nam satirali i satirete i dalje narod i drzavu… A mi cutali..
  Zajebali ste se debelo ovaj put!
  Ovaj put cete sve iskijati, nema vam spasa!
  Bagro!!!!

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.