Црна Гора и Македонија међу 46 земаља које траже ослобађање Наваљног

1

Алексеј Наваљни

Црна Гора је потписница заједничке изјаве Савета за људска права, којом се позива Руска Федерација на тренутно и безусловно пуштање Алексеја Наваљног и свих особа незаконито или самовољно лишених слободе, преноси портал РТЦГ писање Побједе.

У изјави, коју је потписало још 45 земаља, изражава се забринутост због погоршања стања људских права и основних слобода у Руској Федерацији.



„Хапшење Наваљног и накнадно изрицање казне заснивало се на претходној пресуди коју је Европски суд за људска права прогласио произвољном и очигледно неразумном. То се догодило у контексту покушаја да се отрује овај руски држављанин, а да тај догађај још увек није правилно истражен и веродостојно објашњен”, наведено је у изјави која је потписана у оквиру 46. седнице Савета за људска права, преноси Танјуг.

Земље потписнице су забринуте и због великог броја произвољних хапшења демонстраната који су изразили подршку Наваљном у многим руским градовима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

РТЦГ наводи да се на списку држава потписница налазе и Северна Македонија, Албанија, Хрватска, Француска, Немачка, Велика Британија и САД.

[table id=1 /]



БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Црна Гора и Македонија међу 46 земаља које траже ослобађање Наваљног

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *