Опљачкане две цркве у општини Штрпце

0
послушање, пророчанства

(Фото Pixabay)

У општини Штрпце, у селима Драјковце и Доња Битиња, током претходног дана обијене су и опљачкане две цркве, а Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију затражила је да се без одлагања нађу извршиоци и адекватно казне.

Како је пријављено надлежној полицијској станици, у селу Драјковце у цркви Светих 40 мученика Севастијских непознате особе су насилно ушле и украле одређену количину новца, док су у Цркви Светог Димитрија у Доњој Битињи демолирана улазна врата, пренео је Танјуг.

Канцеларија за КиМ у саопштењу је навела да је ово четврти пут од почетка године да се на мети вандала налазе православни верски објекти на Косову и Метохији.




Подсећају да су недавно на Задушнице обијене и опљачкане још две цркве у Клокоту и Партешу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Посебно забрињава, кажу у Канцеларији за КиМ, да се број напада на црквену имовину интензивира уочи обележавања погрома 17. марта када је 2004. страдало више од 35 православних цркава и манастира.

Канцеларија због тога захтева да се у наредном периоду посебна пажња посвети заштити православне црквене имовине на Косову и Метохији.

[table id=1 /]



БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *