Кон: Нема говора о компромису, строже мере немају алтернативу

3

Предраг Кон (Фото: Јутјуб)

Епидемиолог Предраг Кон каже за РТС да једине мере које могу да прекину ланац трансмисије вируса јесу мере какве су важиле током викенда, а то је да су једино отворене продавнице хране, апотеке и бензинске пумпе. Према неким ставовима нас из медицинског дела Кризног штаба, како је навео, потребно је минимум 14 дана да би се обезбедило смиривање овакве активности вируса.

Предраг Кон је у Дневнику РТС-а изјавио, након састанка лекара са премијерком Аном Брнабић, да је најважније рећи да медицински део Кризног штаба једноставно не може да одступи од својих позиција, а то је да се мора прекинути ланац трансмисије вируса.

“Једине мере које то могу да обезбеде јесу мере какве смо имали преко викенда, а то је да је једино отворено и дозвољено – прехрана, апотеке и гориво. Све остало требало би да буде затворено”, наводи Кон.




Према неким ставовима нас из медицинског дела Кризног штаба, како је навео, потребно је минимум 14 дана да би се, у том прекиду ланца трансмисије, обезбедило смиривање овакве активности вируса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Нема сумње да ће бројке и даље да расту, притисак на болнице је све већи и ми то морамо да зауставимо што је брже могуће. Једина ефикасност се обезбеђује наглим, можда наизглед драстичним мерама”, наглашава Кон.

Упитан шта је компромис за медицински део Кризног штаба, рекао је да нажалост не може да говори о компромису, јер они не виде никакву алтернативу тим мерама, осим што може да се размишља о неким козметичким поправкама.

Прочитајте још:  И у Амстердаму одржан протест против ковид мера




Кон се осврнуо и на стање у школама, и рекао да се јасно види да долази до пада броја регистрованих нових случајева, којих је код средњошколаца три пута мање него раније.

“Без самоизолације за комплетно вакцинисане”

Упитан какве су мере када је реч о самоизолацији, пошто ту има промена, Кон је рекао да не мора да иде у самоизолацију неко ко је комплетно вакцинисан, и ако су прошле најмање две недеље од друге дозе.

“Потпуно вакцинисани, са две дозе, који су били у контакту са оболелим не морају да иду у изолацију. Доказ им је та вакцинација. Исто важи и за повратнике из иностранства”, нагласио је Кон.

[table id=1 /]



РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Кон: Нема говора о компромису, строже мере немају алтернативу

  1. Dr Nada Jurinčić, penzionisani pedijatar s afričkim stažom u epidemijama:

    DOK NE SHVATITE DA VIRUS ZNAČI OTROVNA IZLUČEVINA, DOK NE SHVATITE DA NIJE ŽIV I DA SE NE MOŽE UBITI, DOK NE SHVATITE DA SE NE MOŽE PRENIJETI PRIRODNIM PUTEM NEGO SAMO KAO OTROV KOJI VAM UBRIZGAJU VAKCINOM ILI INJEKCIJOM… DO TAD ĆETE PUSTITI DA VAS ŠAKA MEDICINSKIH MAFIJAŠA VOZA ŽEDNE PREKO VODE.

    Ето једног мафијаша којег који се покрио брњицом да га не познамо као мафијаша из 2009 из пропале акције зване КРМЕЋИ ГРИП.
    Како се историја понавља Јевреји и Срби предњаче у “имунизацији” као некада у конц. логорима по умирању, али они други Јевреји који су у логорима били “капои” по ослобођењу завршили су каријеру насилника и плаћеника у клозетским јамама.
    Иначе и у Израелу један део Јевреја подсећа сународнике на акције неких Јевреја који су своје сународнике пред 2.св. рат позивали на “бесплатан” превоз вагонима у “сaнаторијуме” – “лечилишта” ( историјска чињеница ) који се после испоставило да су логори смрти. Значи лечилишта су заправо постала губилишта, а сада “џабе вакцине лече” а после тромб, неплодност, канцер … Интересантно како историја никада неће мало да “шара” него пиша увек на исто место, али исто важи и за капое, завршиће на истом месту

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *