Митрополит Флорински Августин (Кандиотис): „Наступиће време, када ће људи бити слични жабама“.

0
Foto: Profimedia

Надолази велика олуја, која ће прекрити све нас, и свештенике такође… Ми мислимо, да у овом свету нема домаћина. Сваки, па и најмањи дом има свога домаћина. И овај свет има свог домаћина – то је Сам Господ Бог.

Негде у Јеванђељу, у Апокалипси, говори се да ће у последње време људи бити као жабе. Шта то значи? Ви сте, наравно, видели жабу? Она се налази или на копну или у води. Топло-хладни хришћани – они су исти као жабе: мало су са Богом, мало с ђаволом.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!

Желим свим младим људима да имају чисто срце. Када гледам на вас ја осећам радост. Подсећате ме на цветове Божије. Не идете увече на таква места где можете пасти у искушење. Сачувајте утиске са ове проповеди и будите ученици Спаситеља, војници Христови. А ви, родитељи, учите децу томе да је радост, коју предлаже непомјаник, ништавна. Највиша радост –то је бити у близини Христа, такву радост осећају архангели и ангели.

Јесте још и радост молитве: молите се, и увидећете, како се она расцветава у вашем срцу. Радост од присуства у храму, радост Светог Причешћа, радост савршавања дела милосрђа, радост љубави и радост опраштања ближњима. То је радост у Господу! Објаснити је речима – то је немогуће. Учите друге својим делима и самим својим животом, и тада ће они схватити, да такву радост може даровати само Христос. Наша Православна Црква је испуњена радошћу“.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Одломак из проповеди митрополита Августина за омладину, 1963 год.

Превод са руског за „Борбу за веру“: Н.Ђ.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.