Митрополит Флорински Августин (Кандиотис): „Наступиће време, када ће људи бити слични жабама“.

0
зашто, четвртак

Foto: Profimedia

Надолази велика олуја, која ће прекрити све нас, и свештенике такође… Ми мислимо, да у овом свету нема домаћина. Сваки, па и најмањи дом има свога домаћина. И овај свет има свог домаћина – то је Сам Господ Бог.

Негде у Јеванђељу, у Апокалипси, говори се да ће у последње време људи бити као жабе. Шта то значи? Ви сте, наравно, видели жабу? Она се налази или на копну или у води. Топло-хладни хришћани – они су исти као жабе: мало су са Богом, мало с ђаволом.

[table id=1 /]

Желим свим младим људима да имају чисто срце. Када гледам на вас ја осећам радост. Подсећате ме на цветове Божије. Не идете увече на таква места где можете пасти у искушење. Сачувајте утиске са ове проповеди и будите ученици Спаситеља, војници Христови. А ви, родитељи, учите децу томе да је радост, коју предлаже непомјаник, ништавна. Највиша радост –то је бити у близини Христа, такву радост осећају архангели и ангели.

Јесте још и радост молитве: молите се, и увидећете, како се она расцветава у вашем срцу. Радост од присуства у храму, радост Светог Причешћа, радост савршавања дела милосрђа, радост љубави и радост опраштања ближњима. То је радост у Господу! Објаснити је речима – то је немогуће. Учите друге својим делима и самим својим животом, и тада ће они схватити, да такву радост може даровати само Христос. Наша Православна Црква је испуњена радошћу“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



Одломак из проповеди митрополита Августина за омладину, 1963 год.

Прочитајте још:  Догађај који казује колика је силина Мајке Божије и њених молитава

Превод са руског за “Борбу за веру”: Н.Ђ.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *