Depositphotos/ Esbenklinker

Још једно ново закључавање, још једна блокада посрнуле економије. Поврх свих статистичких параметара у којима се јасно наводи да Србија има око 1.8 милиона сиромашних, Србија са друге стране даје себи могућност да затвара економију. Због чега? Из разлога што и даље скаче број заражених грађана Ковид вирусом. Сад се поставља питање, зар током предизборне кампање, коју је водила владајућа номенклатура претходне године, није као један од главних аргумената коришћена крилатица да смо успешно пребродили Ковид вирус? Упркос победи, Ковид се опет појавио и принудио нас да увеземо 15. милиона вакцина како би спасили народ. Захваљујући том сегменту, спадамо, по званичним извештајима у лидере како по увозу, тако по броју вакцинисаних. Како је онда могуће да нам се све ово догађа, и да ли постоји нека закулисна радња?

На почетку било каквог осврта на дешавања у протеклом периоду треба јасно исказати да нико није противник вакцина, као и њихове примене у медицинске сврхе. Наравно то је неизбежно рећи у циљу заштите од злонамерника који са урођеном потребом за поделом, сада деле нацију на ваксерски и антиваксерски лоби. У контексту целе приче постоји потреба за одговорима које нам нико од званичника не презентује, из разлога што сматра да ми то не треба да знамо.

Кризни штаб, који је формиран након појаве вируса, састављен је претежно од људи сумњивих референци за које нисмо никада до тада чули. Једина позната личност је Предраг Кон, особа која је позната широј јавности по свињском грипу где се залагао за идентичне методе као и данас, претње оставкама и рекламирањем одређених произвођача вакцина. Додуше имало смо прилике да га чујемо како музицира на гитари, тако да долазимо до закључка да се ради о крајње свестраном човеку. Кризни штаб и влада републике Србије, суспендовала је устав, да би спровела у пракси све оно што им је или сервирано са стране или су сами током својих кружока смислили. Устав сам по себи гарантује слободу одлучивања током лечења, и јасан увид пацијента у методе и лекове који се користе током третмана.

Прочитајте још:  Не-ковид пацијенти не могу да дођу на ред: На операције се чека и до пет година




Наиме ради се о следећим обавезама које грађани морају да поштују:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

1. Ношење маске
2. Вакцинација
3 Закључавања, претње и уцене

Свето тројство наметнутих обавеза, велика већина Срба је прихватила без неке критичке анализе. Не размишљајући да ли постоји нека позадина целе приче, народ је буквално од страха који им је сервиран свакодневним испирањем мозга, прихватио стање које му наметнуто.

Никада нигде у ниједној земљи функције кризних штабова не служе за сејање страха и панике, просто ниједном друштву не одговара разуларена маса која хода у паници. Напротив, ми смо услед информација које нам се сервирају свакодневно упали у такав степен анксиозности, да је питање сутра ако се ствари врате у нормалу, колико ће обичном свету требати да се унормали. Константан осећај страх прате, уцене и претње. Ако не носите маску, платиће казну. Ако се не вакцинишете, не можете да изађете из земље, не можете да користите бенефите које треба да ужива сваки слободан грађанин. Суспендујући устав, суспендовали су и одлуку Светске здравствене организације, која јасно налаже да ниједан грађанин не треба да буде дискриминисан ако одлучи да не прими вакцину.

Ношење брњица у циљу заштите није медицински и научно доказано. Многе Америчке савезне државе, постепено ослобађају нацију ове обавезе и укидају наметнуте мере. Земље које нису примењивале овакве мере, бележиле су низак раст оболелих. Разлог је прост, маска задржава сву прљавштину коју избацујемо из себе, и тако наталожену враћа у наш организам. По ком онда основу може да нас заштити?




Вакцине, ту смо тигар, као и у економији. Имамо их пет на располагању, где народ може по слободној вољи да бира коју ће да узме. Да ствар буде гора, руска и кинеска нигде нису прихваћене, осим код нас и Пакистану. Чак шта више нигде нам није омогућено путовање са њом. Астра Зенек, суспендована у већини земаља европске уније јер није прошла контролу. Чак и једна Босна, која како каже Меша Селимовић: ,, Сила на Патрљцима” показује довољно свести да је одбије у стандардној примени. Фајзерова вакцина је толико добра, да ни сам власник компаније није хтео да се вакцинише са њом, тако да му је онемогућен прелазак границе, и улазак у Израел. Пета вакцина, Модерна још није у жижи, али ћемо сигурно за који дан добити неку негативну информацију везану и за њу.

Прочитајте још:  НИ КИНЕСКА НИ РУСКА: Вучићев режим ускоро купује Гејтсову вакцину за Србе!

И да ово све није тачно, да је овде реч о злонамерницима који не желе добро себи и другима, постављају се друга питања? Како је могуће да су тренутно вакцинисани највећи расадник болести? Зашто Вакцинисани осећају негативне појаве након примања вакцине? Зашто морају и даље да носе маске и да држе дистанцу? Зашто морају да потпишу приликом примања вакцине да произвођач не сноси никакву одговорност? Зашто морају сваке године да се вакцинишу, којом се брзином одвијају те мутације, и зашто вакцина нема одговора на њих? Ово су круцијална питања на које нам нико из кризног штаба не даје одговор. Многе земље су у претходном периоду, у свим медијима говорили да ће да сачекају да виде како су се у Србији примиле вакцине, па ће добро да размисле да ли ће они да их приме. По овоме испада да смо ми нека врста заморчића која су на отвореном тестирању.

Уз обиље контраверзи везаних за целокупно стање, и даље се не зна на који начин се добија и преноси вирус. Многи људи су живели у карантину па су се разболели. Изоловали се по забитим местима, у којима нису могли да остваре контакте где су опет поред свега на неки волшебан начин осећали тегобе. Да ли се ради о некој врсти биолошког напада, остаје да се види. Одређени кругови истичу да је реч о авионима који сваки дан избацују одређене супстанце у ваздух које се манифестују касније кроз тешке клиничке слике. Ако се погледа да у последњих годину дана, не постоји дозвола да се врши обдукцијска и токсиколошка анализа, цела прича постаје додатно утемељена. Сам ваздух, и ако ми не живимо здраво, током грејне сезоне ложимо све и свашта, није као претходних година. Уз могуће избацивање честица из авиона, имамо и проблем у кинеским компанијама које су своја постројења преселила у Србију. Не знамо шта они избацују и чиме нас трују, али са друге стране знамо да нам је председник очински рекао на државној телевизији: ,, хоћемо ли да нам ради привреда, или чисту природу”.

Прочитајте још:  Бубрези и срце - онлине:Илегална трансплантологија постаје глобални онлајн посао

Театар апсурда у којем се налазимо не треба да чуди што је просечан Србин на ивици страха и лудила. Убијан санкцијама, унапред изгубљеним ратовима, немаштином, пљачком и на крају сада Ковидом он је упао у тотално лудило из којег се не назире решење. Много питања на које нема одговора, а по свему судећи неће га ни бити. Из овога јасно произилази када све ово прође, ако на крају крајева и прође, шта ће бити са нама? Како ће на крају све ово да се манифестује на нас, до када ћемо да осећамо последице затварања, претњи и уцена. И оно можда кључно у целој овој причи, а често се провлачи кроз медије, како ће целокупно стање да се одрази на генетику. Вакцине за које одређени научници, али и гласноговорници вакцинисаања тврде да мењају генетску структуру човека, шта можемо од њих у будућности да очекујемо? Какав ће генетски материјал да настане у будућности услед свега што смо доживели? Све ово заједно у комбинацији не даје разлога за оптимизам. Можда ово на крају и буде једна од последњих генерација Срба на свету, остаје на нама да видимо и да се надамо то није истина.

Матија Мићић Бућић / Васељенска

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *