Фејсбук пооштрава казне за групе које крше правила

1
Foto: Pixabay

Фејсбук је најавио да ће пооштрити казне против група и њихових чланова које крше правила друштвене мреже, у склопу других промена дизајнираних како би се смањила видљивост потенцијално штетног садржаја на тој платформи, пише ТецхЦрунцх.

Kомпанија каже да ц́е престати да препоручује грађанске и политичке групе на тржиштима ван САД-а, као и да ц́е додатно ограничити домет група и чланова који и даље крше њена правила.Промене прате редовно, али споро и понекад неефикасно сузбијање штетног, поларизујуц́ег или опасног садржаја.

Поред група за дискусију о здравственим темама, корисницима широм света на главној страници више неће добијати препоруке ни за политичке групе.

Фејсбук каже да ц́е групе које су имале проблема због кршења правила платформе сада бити приказиване ниже у препорукама.Поред тога, корисници који покушају да се придруже групама које имају историју кршења правила платформе биц́е упозорени на кршења групе путем поруке, што може довести до тога да корисник преиспита одлуку.

Такође, досег нотификација које долазе из оваквих ће група бити умањен, а чланови ће видети и мање садржаја на својој почетној страници.

Чланови у групама који крше правила биц́е привремено заустављени да објављују или коментаришу у било којој групи, нец́е моћи да позивају друге да се придруже групама и нец́е моц́и да стварају нове групе.

Интерно истраживање Фејсбука открило је да групе у САД поларизују кориснике и подстичу позиве на насиље које се ширило након избора.

Истраживачи су рекли да је отприлике 70 одсто од првих 100 најактивнијих грађанских група у САД-у имало проблема са мржњом, дезинформацијама, малтретирањем и узнемиравањем због чега их не би требало препоручивати корисницима.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!TechCrunch

БОНУС ВИДЕО:

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.