Милан Старчевић: Осврт на чланак уредништва сајта “Борба за веру”: „Спремајмо се за оно што долази (првенствено храну и лекове)“

0

Текст који следи допуна је чланка уваженог и цењеног уредништва веб-портала Борба за веру „Спремајмо се за оно што долази (првенствено храну и лекове)“ од 08. марта 2021. године (овде:). Апсолутно се слажем са уредништвом све што је у чланку написано, посебно апострофирајући речи да се спремамо за складиштење хране и лекова.

ДИГИТАЛНА ПАНДЕМИЈА

Милиони људи широм света су 14. децембра 2020. године стекли горак укус шта се може догодити када технологија закаже. Тог дана ван употребе била је већина Гугл мрежа, а људи нису могли да приступе својим „Џимејл“ рачунима е-поште, Јутјуб видео записима и многим другим Гугл услугама.

Ево службеног саопштења Гугла од 16. децембра 2020. године шта је пошло по злу: „Гугл Клауд Платформ и Гугл Воркспејс доживели су глобални прекид који је утицао на све услуге које захтевају потврду идентитета Гугл налога у трајању од 50 минута. Основни узрок био је проблем у нашем аутоматизованом систему управљања квотама који је смањио капацитет Гугловог централног система за управљање идентитетом, због чега је глобално враћао грешке. Као резултат, нисмо могли да верификујемо да ли су захтеви корисника потврђени и да су нашим корисницима пружали грешке.“

Пентагон је у уторак 15. децембра, покренуо хитно искључивање рачунарске мреже која рукује поверљивим материјалом. Претходила је ретка директива о ванредним ситуацијама „21-01“ у недељу увече (13. децембра.) од стране „Агенције за кибернетску сигурност и безбедност инфраструктуре“ (CISA).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Према веб-порталу „Just the News Пентагон је наметнуо хитно заустављање своје мреже тајних рутера протокола интернета, која обрађује поверљиве податке тајног нивоа. Један званичник је рекао: „Ово се никада није догодило усред радног дана.“

„Just the News“ даље пише: „Пентагон је у уторак наложио хитно искључивање класификоване интерне комуникационе мреже, што су потврдила три извора из Министарства одбране. Незапамћено дневно затварање долази усред недавних открића да су хакери прекршили друге савезне агенције, укључујући Одељење за националну безбедност. Министарство одбране упозорило је запослене да се касно ујутру гаси систем „Сипрнет“ због хитних ажурирања софтвера. Систем је познат као тајна мрежа протокола за интернетски протокол, који обрађује поверљиве податке тајног нивоа и био је затворен неколико сати.“

Директива од 13. децембра била је тек пета хитна директива коју је издао CISA под oвлашћењима које је Конгрес одобрио Законом о кибер безбедности из 2015. године.

Прочитајте још:  Брњице које носите су отровне – пуне су отрова који удишете (Видео)

Глобални застој у раду електричне мреже?

Ове непријатности претрпљене падом Гугла нису ништа епохално у поређењу са оним што би се могло у скоријој будућности догодити. Замислимо како ће изгледати живот без интернета током дужег временског периода, када ћемо бити лишени и ово мало истине што кружи по појединим слободним веб- порталима и друштвеним мрежама. Напајање електричном енергијом могло би постати врло нестабилно, односно по замислима креатора Новог светског поретка бити у квару током дужег временског периода.

Немачки дневни лист „Der Tagesspiegel“ објавио је 10. марта текуће године чланак под насловом „Да ли Kовид-19 угрожава снабдевање енергијом?“ Уводни део чланка наводи се да је прекид снадбевања струје један од хорор сценарија модерног друштва, те да ширење корона у Немачкој и широм света представља изазов за оператере ове критичне инфраструктуре. У екстремном сценарију поузданост рада мрежа за пренос електричне енергије и далековода, током широко распрострањене пандемије, зависи од броја стручњака који су на располагању за рад. У случају неадекватних превентивних мера, високе стопе заразе и многих запослених у карантину, могу се појавити ситуације у којима више не могу да гарантују сигурно снабдевање електричном енергијом и гасом.




Даље се у тескту наводи: „Уколико се драстично прошири епидемиолошка криза, особље се буквално може бункерисати. Запослени у контролној соби, као и у другим техничким областима важним за систем, могли би у ванредним ситуацијама недељама сами себи и углавном изоловани од околине осигурати рад мреже. За овај сценарио на располагању су дневни боравци, спаваће собе, као и залихе хране и пића. Независно од тога, на располагању су и технички ресурси, на пример резервни делови за рад трафостаница или водова.“

За такву процедуру заинтересовано је и Савезно министарство економије, које према информацијама „Der Tagespiegel“ тренутно прикупља информације од мрежних оператора о мерама предострожности за корону и планирању у ванредним ситуацијама.

Како се Немачка припрема за несташицу гаса последњи пут се видело у вежби за управљање кризама „Lükex“ 2018. године. Два дана су се савезне и државне власти, компаније у гасној индустрији и релевантна удружења, обучавали шта да раде у случају неуспеха снабдевања гасом у деловима јужне Немачке, било због природних катастрофа, ванредне ситуације, саботаже или заустављања испоруке произвођача гаса.

Прочитајте још:  Европски судови настављају да одбацују оптужнице за предмете који се заснивају на „SКY“ комуникацији!

На основу предвиђања прекида снадбевања гасом у зимском периоду, важне установе попут школа, болница и казнено поправни заводи морале су на приказаној симулацији бити фиктивно евакуисане због температура испод нуле. Вежбани су и процеси комуникације између запосленог особља и становништва. Један од кључних закључака до којих су надлежни органи дошли јесте, да без запосленог кадра, то јест без здравог специјалистичког особља ситуација постаје критична.

Шта нам поручују челници Светског економског форума?

За оне неупућене, који нису обраћали пажњу, претече антихриста су нас упозорили да је врло известан сценарио прекида напајања електричне енергије кроз разне видове деструкције. Светски економски форум састао се 8. јула 2020. и разговарао о „Дигиталној пандемији“, за коју су тврдили да би била много погубнија од пандемије Ковид-19.

Џереми Јургенс, генерални директор Светског економског форума, изјавио је:

„Верујем да ће доћи до још једне кризе. Биће значајније и брже од онога што смо видели код Ковида. Утицај ће бити већи, а као резултат тога економске и социјалне импликације ће бити још значајније.“




Оснивач и извршни председник Светског економског форума Класу Шваб саопштио је: „Сви знамо, али и даље обраћамо недовољну пажњу застрашујућем сценарију свеобухватног сајбер напада који би могао потпуно зауставити напајање електричном енергијом, транспорт, болничке услуге и наше друштво у целини. Криза Ковид-19 би се у овом погледу видела као мали поремећај у поређењу са сценаријом сајбер тероризма.“

Вежба „Мрачна зима“

Сада је већ опште познато да је „Догађај 201“ из октобра 2019. године, чији су домаћини били Светски економски форум и фондација Бил и Мелинда Гејтс, само неколико недеља пре појаве Ковида-19, представљао симулацију светске п(л)андемије и одговор на ту п(ла)ндемију.

Још једна симулација догађаја која се одиграла половином 2001. године важна је напомена. С почетком прошле 2020. године, отприлике у време када су почеле дебате о председнику САД-а, медији у Америци су почели да користе термин „Мрачна зима“. Дерик Бруз, новинар из Хјустона, направио је 12-минутни документарни филм (https://theconsciousresistance.com/the-darkest-winter-2020/) који покрива историјско значење „Мрачне зиме“ и како се у прошлости користио за симулације, слично „Догађају 201“. Вежба „Мрачна зима“ одвијала се у јуну 2001. године, три месеца пре терористичког напада 11. септембра у Њујорку. Ова вежба одржана је у ваздухопловној бази „Ендруз“ у америчкој савезној држави Мериланд, а у њу је било укључено неколико конгресмена, бивши директори ЦИА-е, бивши директори ФБИ-а, владини инсајдери и привилеговани чланови штампе. Вежба је симулирала употребу малих богиња као биолошког оружја против америчке јавности.

Прочитајте још:  Директор повредио закон послујући са братом напредњака из Kуле

Током вежбе „Мрачне зиме“ власти покушавају да зауставе ширење „опасних дезинформација“ и „непроверених“ лекова, баш као и код симулације „Догађаја 201“. „Мрачна зима“ даље расправља о сузбијању и уклањању грађанских слобода, као што је могућност председника да се позове на „Закон о побуни“ који би омогућио војсци да делује као орган за спровођење закона на захтев гувернера државе, као и тзв. „Војно правило“. У сценарију се каже да „Војно правило“ може укључивати забрану слободног окупљања, националну забрану путовања, карантин одређених подручја, хапшење без одговарајућег поступка и војна суђења у случају да судски систем постане нефункционалан “. Пројекат „Мрачна зима“ написали су и дизајнирали Тара О’Тул и Томас Инглесби из „Џон Хопкинс центра“, заједно са Рандијем Ларсеном и Марком Демиром из Института за националну безбедност „Analytic Services“ (АNSER).

Поједини гласови ће рећи да се вежба „Мрачна зима“ односи искључиво на САД, да такав пројекат није предвиђен за европске државе, укључујући и Србију. Глобална диверзија Ковид нам је ставила до знања да нико није поштеђен ограничења слободе и мера која недвосмислено крше основна људска права. Да ли је, онда, случајно да се у медијима проширила вест да нам прети епидемија малих богиња, која је симулирана у вежби „Мрачна зима“?

Трећи светски рат је увелико у току. Тренутно се глобално на планети води био-хемијиски и сајбер рат. Требало би се припремити за још већу деструкцију владара из сенке и свеопштег хаоса који је пред нашим вратима, с обзиром да су се досадашња предвиђања Светског економског форума обистинила. Зато су оправдани позиви да домаћинства припремају залихе хране и лекова.

Зло у свету отворено прича о уништењу старог поретка цивилизације, мислећи притом на хришћанство, и стварању новог, глобалног и ресетованог света. Фронт је отворен – или они или ми!

Милан Старчевић / Борба за веру

[table id=1 /]



БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *