Власт у Новом Саду подиже споменик крвнику за 160 милиона динара

0

Новосадска рација

Странка слободе и правде (ССП) саопштила је да владајућа Српска напредна странка у Новом Саду подиже споменик, између осталог, крвнику из новосадске рације Јаношу Тоту.

„Уместо очувања и афирмисања постојећег и стављања у туристичку понуду града са богатом културном традицијим, СНС због својих и дневнополитичких интереса коалиционог партнера ствара ‘нову историју’ подижући за 160 милиона динара споменик, између осталог, и крвнику из новосадске рације Јаношу Тоту, убици браће Јовандић“, наводи се у саопштењу градског одбора ССП.



Један од најболнијих периода новосадске историје, када је фашистички режим масовно бацао новосађане под лед, релативизује се до те мере да његови крвници добијају свој споменик, додаје се у саопштењу.

Председница Градског одбора ССП Нови Сад Данијела Грујић упитала је градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића да ли заиста сматра да је Јанош Тот невина жртва 1944/45.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Овакви контроверзни ревизионистички поступци воде урушавању вредносне орјентације друштва. То је потпуна релативизација догађаја и њиховог смисла, све има једнаку вредност: и оно добро и оно рђаво“, наводи се у саопштењу које потписује Грујић.

[table id=1 /]



Н1

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *