Зелић: До сада 626 случајева реакција на вакцине, четири тежа

2

(АБЦ Вести: Глин Јонес)

Павле Зелић из Агенције за лекове и медицинска средства (АЛИМС) казао је да је до сада у Србији пријављено укупно 626 случајева нежељених реакција након вакцинације против коронавируса, као и да није било ниједног пријављеног случаја емболијских или тромболитичких поремећаја након пријема АстраЗенека вакцине.

„Тренутно имамо 82 пријављена случаја нежељених реакција на АстраЗенека вакцину, али су су оне све биле очекивано уобичајено благе, а тако је било углавном и за све остале вакцине. То су бол на месту примене, оток, малаксалост, повишена температура. Ништа што би нас забринуло“, рекао је данас Зелић за РТС.



Према његовим речима, 200 реакција се односило на Фајзерову вакцину, 224 на Синофармову (кинеску), 118 на руску, а у два случаја није дефинисано које је средство употребљено за имунизацију.

На питање да ли је било грађана који су морали у болницу због нежељених реакција, Зелић је казао да су имали неколико случајева тежих нежељених реакција.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Укупно су четири повезана са вакцинама. Пријављују се и друге нежељене реакције тежег типа, али се показује истрагом да оне немају везе са вакцинама и то је јако битно да грађани разумеју да се ми максимално посвећујемо сваком овом случају, да истражујемо шта се десило и долазимо до одговора који је у интересу пре свега популације, али и заштити од ковида“, навео је Зелић.

[table id=1 /]



Извор: РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Зелић: До сада 626 случајева реакција на вакцине, четири тежа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *