Самозвани митрополит неканонске ЦПЦ тражи новац за опстанак – објавио два жиро рачуна

0
Мираш Дедеић

Самозвани митрополит неканонске Црногорске православне цркве Михаило објавио је апел и два жиро рачуна, за земљу и дијспору, у којем позива, како каже, Црногорце и Црногорке да финансијски помогну ту верску организацију.

У апелу, који је објавио портал РТЦГ, Михаило каже да су у тешкој финансијској ситуацији, што доводи у питање њихово постојање.

Указују на тежак положај у којем се налазе од оснивања крајем октобра 1993. године.

Настали у време апсолутне власти ДПС-а Мила Ђукановића у намери да они буду званична црногорска црква, а да СПЦ буде отета имовина и протерана са црногорске територије, Михаило оптужује бившу власт да им за то није дала пуну подршку.
„У међувремену, већину је уписала у власништво Српске паравославне цркве. Намерно је годинама одбијала да нам додели плац за изградњу цркве у Бару и одуговлачила је с доделом плаца за изградњу саборне цркве у Подгорици“, навео је Михаило.
Ни нова власт им није по вољи јер, како каже, не показује намеру да им помогне у изградњи црквених објекта.

Каже и да је ту цркву бивша власт Мила Ђукановића „помагала тек од 2007. године, и то мизерним износом од 4.200 евра месечно“.

„Истовремено, рушила нам је ауторитет на све могуће подле и нељудске начине. У томе су били укључени многи црногорски културни, јавни и политички делатници, тако да нам је подршка јавности од 35,4 одсто 2004. срушена на 12 одсто 2020. године. Циљ јој је био да у коначници уклони ЦПЦ са духовне сцене у корист такозване Православне цркве, какве никада није било и никад неће бити…“, навео је, између осталог, Михаило.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Спутњик

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.