Младен Шарчевић пред смену спискао 3,5 милиона из буџета! Частио себе и сараднике прескупим телефонима!

1
Младен Шарчевић (Фото: Н1)

Бивши министар просвете Младен Шарчевић почастио је себе и своје блиске сараднике скупоценим мобилним телефонима новцем министарства непосредно пре него што је из њега отишао! Он је протраћио чак 3,47 милиона динара на телефоне, од којих поједини коштају чак по 132.000 динара.

Наиме, јавном набавком из јула прошле године, коју је потписао управо Шарчевић, и то само два месеца пред свој одлазак из те институције, купљено је укупно 75 мобилних телефона, од којих три коштају по 132.000 динара, њих десет по 97.800 динара, затим 30 телефона од по 16.920 динара и још 32 телефона, чија је цена 49.680 динара по комаду. Све у свему, тачно 2,89 милиона динара без ПДВ, односно 3,47 милиона динара са урачунатим порезом.

Kако је наведено у закључном уговору, рок за плаћање компанији „Успон д. о. о.“ из Чачка, која је била и једини понуђач у поступку ове јавне набавке, био је 45 дана, што ће рећи непосредно пред одлазак тада актуелног министра Шарчевића са те функције.

Бивши министар Младен Шарчевић очигледно у овом бахаћењу не види ништа спорно. Он је за Kурир поручио да је „уобичајено да министри и државни секретари добијају скупље телефоне“.
– Узимају се за министарство и јефтини и скупљи телефони, доста је оних запослених који имају потребу за службеним телефонима, а за министра и државне секретаре се углавном узимају бољи модели. Ми иначе нисмо нешто много трошили по другим основама – рекао нам је Шарчевић.

Није згорег напоменути и да је у међувремену месецима трајала ванредна ситуација у читавој земљи изазвана коронавирусом, те да је државне новце требало издвајати за организовање преласка на онлајн наставу, дигиталне уџбенике за ђаке и много сврсисходније ствари од скупоцених мобилних телефона.

Нек купи и дијамантски, али својим парама

Према оцени Драгана Добрашиновића, председника Kоалиције за надзор јавних финансија, реч је о потпуно бахатом потезу у том тренутку одлазећег министра. – Реално, у питању је потпуно непотребан трошак. Нико не спори да су службама потребни мобилни телефони, али у овом свету постоје врло пристојни телефони и од око 30.000 динара, а који се функционално уопште не разликују од ових од по неколико стотина хиљада динара. У питању је бахаћење без икакве реалне потребе, прави скоројевићки приступ. Ако купује својим парама, нека купи и дијамантски телефон ако баш жели, али овде је све јасно – рекао је Добрашиновић за наш лист.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Ивана Жигић / Курир

БОНУС ВИДЕО:

1 Коментар

  1. Скромни људи ( још увек врлина ) масовно гинули у ратовима да би Србија била слободна, зашто? да би корумпиране барабе на власти пљачкали, задуживали, бахатили, курвали и тровали народ који их је у скромности и весељу родио, отхранио … кане побити оно народа што је претекло белој куги и ратовима да би распродали шта још има распродати и да би се решили незгодних сведока њихових безумних недела. Шта то није у реду са нама?! Да ли смо најтрпељивији, најдоброћуднији народ или најглупљи када ово све трпимо?

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.