Шта Срби морају да ураде да би опстали! Десети део: Министарство спољних послова

0

Шта Срби морају да ураде да би опстали

Ограничењем од 8 година се отвара могућност и намеће обавеза да се “проветре” све државне службе, па и Министарство спољних послова (МСП), тако што ће се престати са удомљавањем партијских кадрова и давањем других привилегија. За рад у Министарству, поред одговарајуће стручне спреме, услов би био и течно знање једног страног језика.

Овај услов би елиминисао многе “заслужне” службенике који широм света раде у амбасадама и конзулатима, а једва натуцају језик земље у којој служе. Ови услови за рад у Министарству би елиминисали добар део постојећих кадрова, али би му вратили углед.

Наши исељеници се често жале да службеници у амбасадама и конзулатима више служе себи него Србији и српском народу. МСП би реорганизацијом вратио углед, почео да служи држави и народу, а то би донело и велике уштеде у буџету. Услов за то је да сва отворена радна места буду доступна свима, под једнаким условима, а запослење би се добијало на основу квалификација.

Наставак и комплетну аудио књигу можете да послушате на следећој вези:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *