Британац криви Ђоковића јер тенисери неће вакцину?!

0

Новак Ђоковић Фото:EPA-EFE/DAVE HUNT

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, поново је тема англосаксонске јавности, поводом чињенице да су бројне његове колегинице и колеге негативно реаговале на вакцинисање против вируса корона. Иако, Ђоковић никада није рекао да је противник, те речи су поново њему стављене у уста.

Аутор британског Дејли мејла, Мајк Диксон, негативан став, између осталих Елине Свитолине, Арине Сабаленке, Дијега Шварцмана и Андреја Рубљова, покушао је да објасни кроз поновљено извлачење Ђоковићевих речи из контекста.

Диксон истиче да ВТА, организација која се бави женским тенисом, намерава да едукује тенисерке по питању вакцинације, али додаје да је то тешко – „због утицаја Ђоковићеве изјаве“.




„Ђоковић је изазвао велику буру у априлу прошле године када је рекао да је против вакцинације. После оштре реакције на прве изјаве и негодовања српских здравствених институција, он је постао обазривији по том питању“, наведено је тексту Диксона.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У овом, као и у бројним ранијим случајевима, вреди подсетити шта је и како говорио Ђоковић.

„Нисам присталица тога да морам да се вакцинишем да бих путовао на турнире. Не бих волео да ме неко приморава на то. Ако то буде правило, донећу одлуку шта ћу да урадим. Имам такав став, да ли ће се променити – не знам“, истакао је Новак.
Таква изјава је схваћена једнострано – као да је Ђоковић противник вакцинације, нијансе нису дозвољене, могуће је само бити за или против, што није био случај са најбољим тенисером јер је у априлу прошле године говорио само о свом тренутном ставу, уз остављање могућности да он буде промењен.

Прочитајте још:  Мајдан и рат. Србија се увлачи у украјински сценарио




На то је указао и Александар Атанасијевић, српски одбојкаш који је учествовао у „спорном“ разговору у априлу 2020. године.

„Разговарао сам са Новаком о томе, рекао је да би можда било боље за његово тело да се не вакцинише, али и да ће то учинити ако вакцинација постане обавеза да би се учествовало на турнирима“, истакао је Атанасијевић.

Ипак, британским медијима је поново био потребан кривац за све што ради неко други, по правилу – то је увек Ђоковић.

О односу англосаксонске јавности према Новаку недавно је за Спутњик спорт говорио његов отац, Срђан Ђоковић.

[table id=1 /]



Спуњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *