Велика Британија сада разматра дигитално скенирање лица за улазак у пабове

1

Влада Велике Британије финансира компаније које производе технологију која ће дигиталним скенирањем лица проверити статус вакцинације и омогућити или забранити улазак у пабове, стадионе и друга места.

„Британцима би могли скенирати лица како би им омогућили приступ пабовима, свиркама и спортским догађајима у складу са једним планом који финансира влада, а који се израђује за вакциналне пасоше“, извештава Лондон Тајмс.

Две компаније – Мвајн и иПрув – раде заједно на систему након што им је влада доделила 75.000 фунти, пошто је већ радила са НХС на технологији препознавања лица у облику апликације за праћење контаката.

Технологија се предлаже као решење проблема да ће потврђивање статуса вакцинације путем апликације на телефону бити преспоро када више људи дође на прометно место.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ко год стоји на вратима паба, мораће да скенира потврду, прочита име и датум рођења, затим од особе затражи лични документ, провери да ли су име и датум рођења на личном документу исти, гледа према фотографији на личном документу, а затим се увери да је особа испред њих та особа “, рекао је извршни директор иПрува Ендру Бад. „На шта је одговор, то се неће догодити.“

Бад је рекао да ће систем препознавања лица смањити овај процес на неколико секунди, поједностављујући систем.

„Убрзава процес и ослобађа људе од онога што би иначе била врло велика одговорност“, додао је он.

Након месеци обећања да неће бити домаћег пасоша за вакцине, сада све указује да влада иде даље.

Милиони Британаца одбиће да се подвргну дигиталном скенирању лица како би се бавили својим свакодневним пословима, али велика већина ће га вероватно прихватити без питања, стварајући притом двослојно друштво у којем ће они који се опиру надзору биолошке сигурности остати у де факто трајном стању закључавања.

Прочитајте још:  Нема ни Молитве без аусвајса: Грчка увела нове мере против коронавируса

Овим се поново подвлачи чињеница да је „вакцинални пасош“ дигитална лична карта коју ће грађани увек морати да носе и користе кад год желе да се баве основном трговином или неком другом уобичајеном слободном активношћу.

Превод: Васељенска

Извор: Summit News

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *