Путин против дивљег капитализма: Могућа национализација предузећа

0
Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Дивљи капитализам је недопустив јер води ка уништењу друштва, државе и бизниса, изјавио је руски председник Владимир Путин.

„Нормални савремени предузетник схвата да је необуздано извлачење профита, тако огољени, дивљи капитализам, без бриге о људима, радницима апсолутно недопустив, јер на крају води ка уништењу друштва, државе и самог бизниса“, рекао је Путин на церемонији потписивања споразума између руских синдиката и послодаваца и владе за период 2021-2023. година.

Он је додао да они који не брину о радницима „пуцају себи у ногу или у главу“.

Национализација предузећа
Том приликом, руски лидер није искључио могућност национализације предузећа у случају да они не испуњавају државне наруџбине у војној сфери.

„Ако власници не могу да се носе са текућим пословима и не могу да искористе помоћ државе која им се даје за то, такав инструмент је могућ“, нагласио је председник.

„Судећи по информацијама које добијам, уочи припрема за састанак (са војним структурама) у Сочију, неке колеге очигледно треба да повећају личну пажњу на реализацију наруџбина државе, тим пре, што се оне ритмично исплаћују“, рекао је Путин.

Председник је нагласио да се добијени новац од државе не може пребацивати у друга предузећа и друге послове.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.