СРПСКА АКЦИЈА О КОЈОЈ ЗАПАД ЋУТИ: Тајна операција “Тесла 036” зауставила НАТО

0
нато

Српски инжењери саботирали су НАТО током агресије на нашу државу, а хакерском операцијом “Тесла 036” успели су да осујете копнени напад на Косово и Метохију.

Акција је, према тврдњама упућених, покренута у ноћи између 29. и 30. марта 1999, када су три групе наших инжењера, креирањем више од 50 вируса и ДоС нападима, онеспособиле главни мејл сервер у Бриселу, други у Вашингтону и трећи на носачу авиона.

– Покупљени су мејлови Џејмија Шеја, портпарола НАТО за време бомбардовања СРЈ, и неколико високих војних званичника, што је резултирало измену копненог напада на Космет преко северне Албаније, односно Бајрам Цурија и Кукеша, преко Богићевице и Јуничких планина ка Дечану и Пећи. У наредна два дана су потпуно уништени албански сајтови (Kosova. com i Zik. com) који су служили за регрутовање шиптарских терориста из дијаспоре. Напади наших тимова су настављени све док нису потпуно уништене непријатељске радне станице и сервери СунУлтра и Спарк – наводе обавештени.




Као игрица

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Двојица од тих људи, како се додаје, предају ученицима на неким факултетима.

– За време НАТО бомбардовања 1999. дефинитивно смо показали да имамо таленат. ПТТ је дозволио бесплатан приступ интернету, па су многи наши хакери, иако су имали преисторијску дајлап конекцију, успели да упадну и оборе велики број америчких сајтова – прича Милан Ковачевић, аутор електронске књиге “Криптографија у електронском банкарству”.

НАТО, како је објашњавао, функционисао је преко џи-пи-еса 1999, када су великим бројем сателита скенирали сваки метар Србије:

– НАТО генерали преко сателита и камера на терену надзиру војне акције, баш као у многим стратешким компјутерским игрицама. Тешко би се снашли ако би им неко срушио навигацију и прекинуо комуникацију.

Прочитајте још:  Руски војни аналитичари: Вучић марионета и политичка проститутка




Указао је да се често бележе и напади албанских хакера на интернет-сајтове српских тенисера или СПЦ, а да наши пак одговарају упадима на сајтове званичне Приштине.

– То је дечја игра. Сајтове које су оборили имају низак степен заштите. Албанци су на самом дну хакерске лествице.

Искусни против Срба

Генерал у пензији и некадашњи обавештајац Војске Југославије Јован Милановић каже да је могуће да су српски инжењери ометали нападе на нашу државу.

– Истина је да је одлука о операцији бомбардовања најављена 1998. и архивирана. Американци су рекли “ми ћемо да уништимо ПВО системе да бисмо омогућили копнене операције”. Рачунали су да би требало за копнене нападе од 20.000 до 100.000 војника. Међутим, десио се сукоб унутар НАТО. Бивши немачки генерал у НАТО Клаус Науман рекао је да Немачка има забрану да шаље војнике – прича Милановић.

Овај генерал, који је малтене годину дана пре почетка НАТО бомбрадовања дошао до поверљивих документа о плановима за војне акције Алијансе према СРЈ, наводи и одговор који су Немци добили од водећих чланица Алијансе.

– Али представници САД, Француске, Грчке рекли су му да је то “штета јер они имају највише искуства у сукобима са Србима, у два светска рата”. Нису успели да скупе ни 20.000 војника и зато се одустало од плана да они иду у копнени напад. Тадашњи амерички председник Бил Клинтон је изјавио да је доста да НАТО из ваздуха баци Србију на колена – наводи Милановић.




Шљиванчанин: Помогли су држави

Ни пензионисани пуковник Веселин Шљиванчанин не искључује могућност да су српски стручњаци опструирали Алијансу.

Прочитајте још:  На крововима зграда у Србији још има радиоактивних громобрана, да ли је здравље станара угрожено

– Наши људи, инжењери, научници, нарочито они који су били у иностранству, још су од 1991. нудили разне врсте помоћи. Нисам чуо за ту сајбер операцију, али не искључујем могућност да су неки стручњаци покушали и на такав начин, хакерским операцијама, да помогну својој држави – каже Шљиванчанин.

Чињенице
– 78 дана трајала ваздушна интервенције НАТО

– према подацима Министарства одбране, погинуо 1.031 припадник војске и полиције и око 2.500 цивила

– страдало 79 деце

– званично бачено 15 тона осиромашеног уранијума, чије је време потпуног распада 45 милијарди година

– незванично бачено 60 тона уранијума

– 25.000 тона експлозива бачено

– 50.000 пројектила испаљено

– 60 срушених мостова

– уништених 300 фабрика, 190 школа, 20 болница

– процењена штета 100 милијарди долара

Пресудно и за Паштрик

Операција српских инжењера крајем марта 1999. имала је, према сазнањима Српског телеграфа, пресудан утицај да се отупи оштрица копненог аспекта НАТО напада. Наиме, како кажу наши саговорници, директни учесници у борби на Паштрику, када су наше снаге херојски одбиле многоструко јачег непријатеља и спречиле копнени упад на територију СР Југославије, мисија која је онеспособила цео систем у седишту Алијансе у Бриселу натерала је НАТО да за најмање неколико дана одложи офанзиву. То је нашим снагама омогућило да се прегрупишу и спремно дочекају непријатеља.

Операција на Паштрику, коју су спровели заједно снаге НАТО и терористичког ОВК, имала је назив “Стрела” и вођена је од 26. маја до почетка јуна 1999.

[table id=1 /]



Српски Телеграф

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *