ЗА ХАПШЕЊЕ СЛОБЕ ДОБИЛИ 5 МИЛИОНА ДОЛАРА! Легија открио детаље акције и зашто су глумили ЗЕМУНЦЕ: Те вечери сам УМАЛО ПОГИНУО

3
милошевићу

Слободан Милошевић

Милорад Улемек Легија, бивши командант Јединице за специјалне операције (ЈСО) који је због убиства премијера Зорана Ђинђића осуђен на 40 година затвора, тврди да је режим ДОС 2001. године наплатио чак пет милиона долара за хапшење бившег председника Србије Слободана Милошевића!

Легија, који је после 12 година (2016.) први пут проговорио из затвора, у ексклузивном интервјуу за недељник “Експрес” тврди да је у јавност намерно пуштена информација према којој су Милошевића хапсили припадници “земунског клана”, јер је то био једини начин да се наплати милионска уцена коју су Американци својевремено расписали за Милошевићем.

Наиме, да су бившег председника у ноћи између 31. марта и 1. априла 2001. званично ухапсили надлежни државни органи не би било основа за исплату милиона.



“Информација да је у том догађају учествовао `земунски клан` класична је подметачина, која је смишљена много раније, јер једино тако су могли да узму новац за Милошевића, односно пет милиона долара, који је даван за његово хапшење. Да су га ухапсили државни органи, онда не би могле паре да се узму. Зато је пуштена та прича о `земунцима`…”, објашњава бивши командант ЈСО. Улемек напомиње и да је његовој јединици изричито наређено да буде у цивилној одећи с фантомкама:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Нас су послали у цивилној одећи уместо у униформама за интервенцију, које смо увек носили приликом ангажовања. Требало је те ноћи да глумимо `земунце`… А тај фамозни `земунски клан` у то време није ни постојао. Група око Спасојевића (Душан Спасојевић Шиптар, прим. аут.) настаје тек у августу 2002. године, када се Спасојевић разишао са његовим дотадашњим шефом Чуметом. Тако да је то само још један пример подметања лажних информација широј јавности…”

Прочитајте још:  Ако Шмит настави да провоцира, српски представници најавили повлачење из институција БиХ

Умало погинуо

Милорад Улемек открива и да је у ноћи хапшења бившег председника умало погинуо!

“Те вечери сам умало погинуо. Метак испаљен из виле `Мир` ме је окрзнуо по врату и само луда срећа ме је сачувала те ноћи. И дан-данас чувам ту јакну са капуљачом кроз коју је метак прошао…”



Легија наглашава да је у ноћи хапшења Милошевића неко покушао да изазове опасан сукоб војске и полиције.

“Јединица није имала никакве везе са срамним чином хапшења председника. Једини задатак ЈСО те ноћи био је да преузме обезбеђење објекта виле `Мир`, пошто је војска добила налог да се повуче и препусти тај објекат МУП-у. Наравно, неко је те ноћи намерно хтео да изазове оружани сукоб између војске и ЈСО”.

“Само хладне главе нас неколицине спречиле су да до тог сукоба дође…”, наставља Легија причу о хапшењу Милошевића.

Он тврди да је наређење за “напад” дао ондашњи бивши шеф Државне безбедности:

“Онај идиот Горан Петровић је потпуно сумануто и мимо сваког резона командовао напад на објекат, иако за тиме није било потребе. Резултат такве сумануте одлуке био је рањени припадник ЈСО и један цивил. Срећом, ја сам на време схватио у шта нас гурају и прекинуо сам то лудило…”

Синиша Вучинић, бивши функционер ЈУЛ који је био оптужен за спречавање хапшења Слободана Милошевића, тврди за Информер да Улемек није био рањен у сукобима испред виле “Мир”. Вучинић је у међувремену ослобођен оптужби, а поводом Улемекових навода каже да бивши командант ЈСО “не говори до краја истину”.



“Легија није био рањен те вечери… Нас двојица смо се видели у вили. Седео је поред мене и тражио чашу воде. Извинио се и нама и Милошевићу рекавши да се `грешке праве`. Тада му је Милошевић рекао: Е мој Милораде, зар овако да се срећемо? Ово од тебе нисам очекивао, од тако наводно великог патриоте… Улемек се на ове речи расплакао и рекао да ништа не може, да је војник државе и да су му наредили…”, присећа се Вучинић.

Прочитајте још:  Шпијуни су међу нама: Некадашња руска узданица хапси московске агенте!

Он и даље верује у договор “земунског клана” и тадашњих власти око Милошевићевог хапшења.

“Одговорно тврдим да су те вечери испред виле били `земунци` и радили по договору с властима, чији је представник био Чеда Јовановић. Дакле, Улемекова прича је само 50 одсто тачна. Јасно је да се Јовановић испред ДОС договарао са `земунцима`. Њима су навукли фантомке, а ту је била и Легијина група. Трудио се да буде медијатор, помиритељ, и да све контролише како би учествовао у узимању новца”, подвлачи Вучинић.

[table id=1 /]



Курир

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “ЗА ХАПШЕЊЕ СЛОБЕ ДОБИЛИ 5 МИЛИОНА ДОЛАРА! Легија открио детаље акције и зашто су глумили ЗЕМУНЦЕ: Те вечери сам УМАЛО ПОГИНУО

  1. I posle neko nek kaze da djindjic nije najveci srpski izdajnik u celoj nasoj istoriji. A da je Srbija zemlja idiota kad je krenula za njim ! Ni esesovci nam nisu palili i pljackali skustinu, samo su njegova placenicka gamad to radila ! Kad dodju pravi Srbi na vlast, obavezno da mu se prekopa grob i prospe u Dunav !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *