ОТАЦ ТАДЕЈ О НАЈВЕЋОЈ РОДИТЕЉСKОЈ ГРЕШЦИ У ВАСПИТАЊУ: Имаш среће што те дете не бије. Биће и то кад још мало порасте!

0

Старац Тадеј

У данашње време, родитељи имају великих неодумица о томе како да васпитају децу.

У тешким временима, да ли је паметно рађати их више или родити само једно, па му све обезбедити? Не куповати им ствари које желе или им дати све што ми као мали нисмо имали?

Ево шта је отац Тадеј говорио о свему томе:

“Отац и мајка имају велику власт над децом – шта год помисле родитељи, то ће деци и бити. Са децом садашњом је много тешко. Упропашћена су и код нас и у целом свету. Kао што један старац каже, сада су наша деца као слепи мишеви; ноћу лутају, а дању спавају.

И духови под небом чине своје, они желе да омладину упропасте потпуно, да постану као аутомат. Да не мисле својом главом, него шта им диктирају.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Они који су у годинама као што сам ја, знају какав је народ био између Првог и Другог светског рата. И онда је било разлике, али сад овај свет као да је из пакла изашао. Kао да се није родио на земљи, човече. Изгубљени смо.

Деци треба много љубави да покажу (родитељи), али истинске. Писала ми је једна докторица из Битоља, и муж јој је лекар, имају само једног сина. Уписао се на факултет, али неће да учи, неће да слуша. Троја кола што су му родитељи купили, слупао је. Мајка каже:

“Хвала Богу што је он остао жив, ми сада више немамо резерве да купујемо, па кад дођемо с посла, он ухвати оца за гушу, паре тражи. Не знам шта да радимо!”

Прочитајте још:  Лукашенко: нека сјај Божића обасја сваку породицу срећом

Шта да јој пишем. Рекао сам, немојте никога кривити што вам је дете такво, сами сте криви. Трпите. Хоћете само једно дете, па сте му све чинили по вољи, морате и од сад. Тако сте га научили.

Ако мислите да имате дете, чините му по вољи, али разумно. Док је био мали и прохтеви су били мали. Сад је порастао, сад жеља има много и прохтеви су велики, тако сте га научили. Ако мислите да имате дете, тако је.




Он тражи да удовољи великим прохтевима, и добро је што вас не бије, иначе кад порасте, и то ћете добити. То ће вам бити камата за оно како сте га васпитавали као малог.

Времена су тешка, нек је слава Богу”, рекао је отац Тадеј.

[table id=1 /]



Из књиге “Старац Тадеј: О браку, расуђивању и пажњи”, Духовни луг, 2018.

БОНУС ВДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *