Митар Мркела нови председник ФСС

0

Митар Мркела, спортски директор Црвене звезде, најозбиљнији је кандидат за новог председника Фудбалског савеза Србије, ексклузивно сазнаје Спутњик спорт.

Откако је Славиша Кокеза 22. марта поднео оставку на место прво човега српског фудбала, јавност из дана у дан спекулише ко ће га заменити.

Помињана су бројна имена, од Немање Видића, преко Звездана Терзића, Драгана Џајића, последње у низу је Саша Влаисављевић, али је из сенке искочио Митар Мркела.

Спортски директор Црвене звезде можда је последње име на подужој листи, али га треба схватити као најозбиљнијег кандидата за новог председника ФСС.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Више је разлога за то.

Први је свакако богата биографија Митра Мркеле – што као фудбалера, што као функционера.

Некадашњи прослављени члан ОФК Београда и Црвене звезде био је на челу Фудбалског савеза Београда почетком 2000. године, радио је и у ФСС, где је био директор млађих категорија и то у периоду када су „орлићи“ покорили Европу 2013. године, касније и свет 2015. на Новом Зеланду.

Мркела је човек без мрље у каријери, миран, сталожен, али с одличним организационим способностима, што тренутно потврђује функција спортског директора Звезде. Велики број одлично одрађених прелазних рокова, крунисан са три шампионске титуле у низу, на путу да буде и четврта, уједно историјска.

Кандидат из сенке, уједно и најозбиљнији кандидат за председника Фудбалског савеза Србије, који је обављао својевремено и функцију градског секретара за спорт града Београда, а био је спортски директор ОФК Београда и млађих категорија Црвене звезде, никада се кроз каријеру није искомпромитовао.

Прочитајте још:  ИЗ ФСС открили колико им Звезда и Партизан дугују новца и колико су вечитима уплатили за 4 године!




То је најбоља препорука за добијање „зеленог светла“ за најпривилегованију функцију у српском фудбалу, јер данас је свако у свађи са неким, а то вас аутоматски елиминише из трке.
Мркелино име се дуже од месец и по дана нигде није помињало, откако је крајем фебруара пред утакмицу Звезде и Милана у шеснаестини финала Лиге Европе објављено да је позитиван на вирус корона.

Спортски директор црвено-белих, наводно је био и хоспитализован из превентивних разлога, те је био спречен да путује са екипом у Милано.




И од тада Мркеле нема у јавности, али се напрасно појавио као кандидат, и то озбиљан, да буде нови председник Фудбалског савеза Србије.

Још један у низу плусева на његов рачун су одлични односи са Драганом Стојковићем Пиксијем, новим селектором Србије, са којим је друговао као играч у Црвеној звезди.

Све то указује да је Митар Мркела, најновије име на дугој листи кандидата, али га треба узети као озбиљног играча, са великим шансама да буде нови председник ФСС.

О томе какав профил је неопходан за позицију првог човека српског фудбала за Спутњик спорт је, у емисији Миљанов корнер, говорио Немања Матић, бивши репрезентативац Србије и члан Манчестер јунајтеда.

[table id=1 /]



Петар Миловановић / Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *