Не бацајте кору од банане: “Брише” боре и уједе инсеката, полира кожне предмете боље од креме и то није све!

0

Банана (Pavlo Lys/Shutterstock)

Банане су тропско воће богато многим витаминима и минералима. Већина људи баца њену кору, а да притом не зна колико кристи заправо имамо и од ње. Сазнајте како!

1. Kао средство које умирује уједе инсеката
Ако вас је ујео комарац или било који инсект, спречите црвенило и иритацију која изазива несносни свраб уз помоћ коре банане. На место уједа утрљајте парче коре и сви проблеми ће нестати.

2. За мање бора на лицу
Kора банане, као што је већ речено, садржи многе минерале и витамине који могу прилично да помогну нашој кожи. Kористите кору од банане уместо скупих крема и других препарата против бора. Намажите предео око очију и усана са унутрашњим делом коре и сачекајте да се осуши, па исперите млаком водом.



3. Kао савршено средство за полирање обуће
Такође кора банане може да се користи уместо скупих средстава за полирање кожних ципела и сандала, али и осталих предмета од коже, попут јакни и намештаја. Једноставно премажите предмет кором од банане па добро пребришите памучном крпом. Сјај је загарантован!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

4. Kао добар савезник у кухињи
Месо које је генерално суво, попут белог пилећег, може додатно да се осуши током припремања у рерни. Да се то не би догодило, преко ставите кору од банане – а ваше месо ће бити сочно и мекано.

5. Kао састојак који храни цвеће
Немојте бацати паре на ђубрива и остала средства која хране земљу и цвеће. Уместо њих, ставите кору од банане, исецкану на комаде на земљу. Ово урадите нарочито ако имате поврће у башти, јер ће кора помоћи развијању плодова и одбраниће земљу од штеточина, пише женскимагазин.рс.

Прочитајте још:  Рижото са тиквицама и топљеним сиром: Укус од кога ће вам поћи вода на уста!

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *