МИСТЕРИОЗНЕ ЦРНЕ РУПЕ У СИБИРУ: Имају готово правилне кругове, све више плаше номаде и забрињавају стручњаке! (ВИДЕО)

0

Црне рупе у Сибиру. (Фото: Јутјуб)

Такозване црне рупе или џиновски кратери који се у последње време све чешће формирају на полуострву Јамал на северу Русије привлаче велику пажњу јавности!

Портал Раша тудеј у свом специјалном извештају, преноси да се ове мистериозне рупе формирају усред ничега у удаљеним пространствима западног Сибира.

Ове рупе карактеристичне су због својих готово правилних кругова. Уз то оне плаше номаде који живе од крда ирваса, али и забрињавају научнике. Стручњаци истичу да је овим мистериозним рупама раније требало по неколико деценија да се формирају док се данас формирају за мање од годину дана. Такође, варирају и у величини. Поједине су плитке и постају мини језера, док су друге дубоке и више од 30 метара.




Антрополог која проучава културу локалног народа Ненци, каже да је била сведок спонтаног стварања једне од мистериозних рупа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Усред тундре једно вече догодила се велика бука. Ујутру кад смо дошли дрвеће је било наопако, корење је било на врху, а крошња унутар рупе. После пар дана формирало се језеро, које локално становништво сматра светим”, рекла је она.

Недавно је у нашем комшилуку дошло до формирања мистериозних рупа. Наиме, оне су се појавиле на подручју Баније у Хрватској после серије снажних потреса.

[table id=1 /]



Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *