Украјинци не бирају жртве: Убијено дете у Донбасу

0

Донбас (Фото: јутјуб)

Украјинске снаге су из дрона испустиле бомбу на насељено место Александровскоје у ДНР, која је убила шестогодишњег дечака, саопштила је Народна милиција ДНР, преносе локални медији.

’У том тренутку у дворишту су била два цивила. Као резултат криминалних радњи украјинских милитаната, дете рођено 2016. године је убијено, а локална становница, рођена 1954. године, задобила је ране степена тежине, пребачена је у болницу, где јој обезбеђена сва неопходна медицинска нега’’, наведено је у саопштењу НМ ДНР.

Ратни репортер и војни стручњак из пројекта WarGonzo је такође коментарисао овај догађај.




„Дете је имало 6 година. Експлозивна направа бачена је са дрона Оружаних снага Украјине. Највероватније говоримо о изградњи занатске производње, коју Украјинци активно користе последњих пар година.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, без обзира на квалитет дрона, очигледно је да било којим таквим нападом управља оператор, на основу слике примљене са дрона у онлајн режиму.

Немогуће је помешати шестогодишње дете са војником, чак и са сиромашном оптиком. То сугерише да су официри Оружаних снага Украјине намерно наредили убијање деце “.

[table id=1 /]



Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *