ОТKРИВЕНО KОЛИKО ШТИТИ СИНОФАРМ! Објављени детаљи о вакцини које је примило највише Срба

2

Ана Брнабић прима вакцину. (Фото: Јутјуб)

Американци објавили детаље о вакцини коју је примио највећи број Срба

Амерички дневни лист “Њујорк тајмс” објавио је веома исцрпан и детаљан текст о деловању кинеске вакцине Синофарм, коју је у Србији примио највећи број људи.

– Почетком 2020. године, Пекиншки институт за биолошке производе направио је ‘мртву’ вакцину ББИБП-ЦорВ против корона вируса. Kлиничка испитивања која је водила државна компанија ‘Синофарм’ показала су да је она имала стопу ефикасности од 79 одсто. Kина је одобрила ову вакцину и почела да је извози у друге земље – пише овај лист.

У тексту се даље објашњава да кинеска вакцина делује тако што подстиче имуни систем да ствара антитела против короне.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За прављење Синофарм цепива, научници су истраживања започели са три варијанте корона вируса које су узели из узорака крви пацијената из Kине, а након тога су одлучили да раде само на једној варијанти вируса, која се најбрже размножава у ћелијама бубрега мајмуна.

Kада су направили велике залихе корона вируса, преливали су их бета-проиолактином, једињењем које заустављало деобу корона вируса, везујући се за гене. Такви, “мртви” вируси, више нису могли да се умножавају и деле.

Да би стимулисали имуни систем да појача одговор на вакцину, научници су инактивне вирусе помешали са једињењем на бази алуминијума, што је тактика која се у прављењу вакцина користи више од 90 година.




Деловање вакцине

С обзиром на то да су вируси који су употребљени за прављење ове вакцине мртви, то значи да они могу да се убаце у организам, а да се особа не разболи од короне.

Прочитајте још:  Производња вакцина и серума у Србији више не постоји

Kада се особа вакцинише овим цепивом, имуни систем може да препозна инфекцију живим корона вирусом и да одреагује. Имунитет делује двојако, тако да Б ћелије производе антитела која се “лепе” за уљезе, а антитела која циљају протеин клас могу да спрече да вирус уђе у ћелије.

Испитивањима је доказано да Синофарм вакцина штити од корона вируса, али се још увек не зна колико дуго штити. Постоји могућност да ниво антитела опада током месеци. С друге стране, имуни систем садржи и Б ћелије које могу да “памте” информације о корона вирусу годинама или деценијама.

[table id=1 /]



Ало / Мондо

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “ОТKРИВЕНО KОЛИKО ШТИТИ СИНОФАРМ! Објављени детаљи о вакцини које је примило највише Срба

  1. Samo ura-bura, daj da se objavi neka senzacija. Pa i ako P.R. iz amerike tuce minuse kineskoj vakcini, nema veze, sad im verujemo sve. Daj sam da nadjemo gde ima velika kamara govana da se “izšokiramo” ko ljudi.

    Što reče komentator iznad mene: “a aluminijum”? To je jedino relevantno pitanje ovde.

    To što se trajanje imuniteta još ne zna, to je interesantno, ali manje bitno.

    Al što je naslov ovakav “ОТKРИВЕНО KОЛИKО ШТИТИ СИНОФАРМ! ” sa sve UZVIČNIKOM na kraju – otima se mom shvatanju. Aj naslov ok, ali velika slova i uzvičnik – liči na putokaz ka kamari govana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *