Супериорност Мила Ђукановића и српско сљепило

0
ђукановића

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Потоње препуцавање између премијера Здравка Кривокапића и предсједника Мила Ђукановића, око протеста дијела грађана због промјене закона о држављанству, осим кукавичлука премијера донијело је и једну истину над којом жмуре сви у Црној Гори. Та истина доказује колико је Мило Ђукановић супериорнији и испред је свих политичара у Црној Гори и како је, напокон, зацементирао пројекте црногорске државе и нације који почивају на искључивом антисрпству и ничему другом.

Узећемо задњи пасус одговора Мила Ђукановића премијеру Кривокапићу на Твитеру, у којем је казао непорециву истину:

„Вјерујем да сви заједно имамо политичке зрелости и капацитета да сачувамо мир, да покажемо одговорност према стратешким државним циљевима за које смо се сви декларисали, као и према свим грађанима Црне Горе, без обзира којој политичкој опцији припадали.“




Стратешки циљеви црногорске државе (мада више преферирам израз „колонија“) су пут ка ЕУ, посвећеност НАТО пакту, санкције Русији, признање лажне државе Косово и таргетирање Срба као искључиве кривце за свако зло које се догоди на Холму(Балкану). Све ове обавезе је преузела нова црногорска влада. И због ових циљева има недвосмислену подршку цијелог црногорског парламента. Као што наводи Ђукановић, сви политички субјекти су сагласни са овим циљевима. Тако се догодило да партије које су ушле у скупштину српским гласовима подржавају владу која спроводи исти програм као и Милов ДПС.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Мило Ђукановић је стратешким „нападом“ на Цркву и „губљењем избора“ успио и да Срби у Црној Гори забораве да је референдум о независности био брутално покраден и да су темељи нове Црне Горе чисти антисрбизам. Погледајте само шта најчешће пишу Срби из Црне Горе по друштвеним мрежама: „Ово је и наша држава“, „Неће нам онај са Андрићевог вијенца кројит’ политику у нашој држави“, „Ја сам Србин, али моја држава је Црна Гора“ кмечећи и не разумијевајући како их је Прва фамилија у садејству са Другом фамилијом велемајсторски изиграла. Са обоготворавањем државе је давно почела и митрополија Црногорско-Приморска. Ваде се стари планови црногорских зеленаша о црногорско-српској нацији, патетично се наводе цитати из Светог писма и лију сузе типа „Нема нас без вас“ , све како би се наставио успјешан брак између власти и цркве. Не заборавимо, митрополија је деценијама подржавала Мила Ђукановића и његов бандитски режим.

Прочитајте још:  Пала холандска влада због имиграната: Непомирљиве разлике унутар коалиције




Срби су по ко зна који пут изиграни. Коначно су прихватили Монтенегро, а њиховим гласовима се даје подршка Тачијевим главосјечама и онима који су нас бомбардовали. Ђукановић искусно дрма кавез новој власти, а нова власт сваки пут узмиче пред налетима ДПС бојовника. Српска интелектуална јавност у Црној Гори уопште није препознала о каквој се игри ради јер су и они постали заговорници државе која је суштински антисрпска. Они, заиста, не виде даље од својега носа.

Срби немају свој прави политички покрет у Црној Гори, разједињени су, варају их разни удбаши, немају народни програм, образовање, институције. Немају ништа. Имају само букање и урликање, а немају озбиљан пројекат за своју будућност.

Срби и даље не виде како их заводе за Голеш планину. Као и увијек, скупо ће то платити. Историју не познају јер им се понавља.

Радивоје Петровић

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *