Весић затражио да се угоститељи који користе простор Града ослободе плаћања закупа за мај

0
Весић (Фото: Јутјуб)

Заменик градоначелника Београда Горан Весић затражио је да се угоститељи у Београду ослободе плаћања закупа за месец мај.

Како би Град Београд помогао запосленима у угоститељству који током претходног месеца нису могли да раде због погоршане епидемиолошке ситуације, затражио сам да Секретаријат за имовину града Београда данас утврди одлуку којом се сва правна лица која се баве у угоститељском делатношћу, а раде у пословним просторима која су власништво града Београда, ослободе закупа пословног простора за мај 2021. године, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Он је додао да ће ову одлуку Градско веће усвојити на седници која ће бити одржана 12. априла, а потом и Скупштина града Београда на седници која ће бити одржана до краја овог месеца.

„У пословним просторима који су власништво Града Београда послује 481 правно лице које се бави угоститељством на површини од 41.999 квадратних метара. Месечна фактура коју компаније које се баве угоститељством плаћају Граду Београду износи нешто више од 45.878.000 динара То значи да се Град Београд одрекао овог прихода и посредно помогао компаније које се баве угоститељством са скоро 46 милиона динара“, рекао је Весић.
Он је подсетио да је Влада Србије већ обезбедила помоћ за компаније које се баве угоститељством.

„Верујем да ће ова одлука Града Београда помоћи овим компанијама да лакше преживе тешку ситуацију у којој су се нашле због немогућности да раде као и да ће због ње сачувати радна места што је циљ Града Београда. На претходној седници Скупштине града донета је одлука да Град Београд ослободи ноћне клубове плаћања закупа од 1. априла 2021. године до 1. априла 2022. године јер због епидемиолошких мера нису радили годину дана“, додао је Весић, преносе Новости.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.