Генерал Ивашов: Вашингтон дао зелено светло Албанцима за војну базу

0

Леонид Ивашов

Оправдана је забринутост Срба због планова Албанаца да направе војну базу за своје јединице на брду Црнуша недалеко од северне Косовске Митровице, изјавио је бивши начелник Главне управе за међународну војну сарадњу Министарства одбране Русије, генерал Леонид Ивашов, наводећи да су Албанци за то добили зелено светло од Вашингтона.

Американци су неискрени кад кажу да је то аутономна одлука Албанаца са Косова, истакао је пензионисани генерал-пуковник Руске Федерације за „Новости“.

„Кад би неки амерички пуковник, да не кажем генерал, или важнији политичар, рекао косовским Албанцима да не праве такву базу разговора о томе више не би било“, указао је Ивашов, који је председник Академије за геополитичке проблеме.



Образлажући став да су Албанци добили зелено светло за базу на Црнуши, Ивашов је рекао:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Американци су стално попуштали Албанцима и правили се да не виде шта они раде. Присетимо се да је Медлин Олбрајт била главни србомрзац, није могла, а ни данас не може да смисли православне Словене, пре свега Русе и Србе. Она је и промовисала зликовца Хашима Тачија“.

Подсетимо, приштински медији су недавно објавили да ће косовске безбедносне снаге изградити базу на једном од највиших брда у северном региону Косова и Метохије са ког се, као на длану, виде све четири општине на северу са већинским српским становништвом и десетине села — Вучитрн, Северна Митровица, Звечан и део Зубиног Потока.

[table id=1 /]



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *