Отворено писмо амбасадору Савезне Републике Немачке у Србији, господину Томасу Шибу

1
Томас Шиб

Мој господине!

Ја, као немачки држављанин и дугогодишњи пријатељ Срба имам неодложну потребу да Вам изразим моје дубоко огорчење и неодобравање због Вашег интервјуа одн. изјаве у вези са инвазијом САД-а и НАТО-а на тадашњу Савезну Републику Југославију 1999. године противно међународном јавном праву. Извињење српском народу за ово крање непристојно понашање према земљи-домаћину је минимум који од Вас очекујем.

Ја сам се пре годину и по дана са мојој супругом која је пензионисани српски дипломата из рајског Линдауа на Боденском језеру преселио у Београд. Kао Немац не бих се усудио да погледам у очи мојим рођацима, пријатељима и познаницима, ако не бих заузео јасан став у односу на Вашу, за мене и вероватно већину Срба тешко схватљиву изјаву.

Према извештавању српских и немачких медија Ви сте – и то још у време када српски народ обележава 80 година од бомбардовања Београда за време Другог светског рата – изјавили да је бомбардовање 1999. било „поребно“ ради спречавања хуманитарне катастрофе и геноцида на Kосову. Kакво гротескно кривотворење историје!
Пошто сам ја већ написао више, чињеницама поткрепљених чланака, о овом мрачном поглављу западњачке заједнице и у њима посебно указао на бомбардовање земље веома отровним и радиоактивним уранијумским бомбама, које поред небројених убијених и рањених протоком година имају за последицу све више разних обољења од канцера код младих и старих, ево још само ово:

Ужаснут сам тиме да један немачки дипломата без икакве потребе се упушта у вођење јефтине пропаганде НАТО-а и питам се да ли овај човек треба да буде амбасадор. О томе, међутим, треба да одлучи српска влада и српски народ – иако Вас је председник Александар Вучић, зачудо, узео у заштиту као пријатеља Срба. Ја ћу, у сваком случају, ово отворено писмо понудити за објављивање и у Немачкој и у другим земљама.

Др. Рудолф Хензел (Хäнсел)

Др. педагогије и дипл. психолог
11040 Београд

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.