Отворено писмо амбасадору Савезне Републике Немачке у Србији, господину Томасу Шибу

Томас Шиб

Мој господине!

Ја, као немачки држављанин и дугогодишњи пријатељ Срба имам неодложну потребу да Вам изразим моје дубоко огорчење и неодобравање због Вашег интервјуа одн. изјаве у вези са инвазијом САД-а и НАТО-а на тадашњу Савезну Републику Југославију 1999. године противно међународном јавном праву. Извињење српском народу за ово крање непристојно понашање према земљи-домаћину је минимум који од Вас очекујем.

Ја сам се пре годину и по дана са мојој супругом која је пензионисани српски дипломата из рајског Линдауа на Боденском језеру преселио у Београд. Kао Немац не бих се усудио да погледам у очи мојим рођацима, пријатељима и познаницима, ако не бих заузео јасан став у односу на Вашу, за мене и вероватно већину Срба тешко схватљиву изјаву.

Према извештавању српских и немачких медија Ви сте – и то још у време када српски народ обележава 80 година од бомбардовања Београда за време Другог светског рата – изјавили да је бомбардовање 1999. било „поребно“ ради спречавања хуманитарне катастрофе и геноцида на Kосову. Kакво гротескно кривотворење историје!

Пошто сам ја већ написао више, чињеницама поткрепљених чланака, о овом мрачном поглављу западњачке заједнице и у њима посебно указао на бомбардовање земље веома отровним и радиоактивним уранијумским бомбама, које поред небројених убијених и рањених протоком година имају за последицу све више разних обољења од канцера код младих и старих, ево још само ово:

Ужаснут сам тиме да један немачки дипломата без икакве потребе се упушта у вођење јефтине пропаганде НАТО-а и питам се да ли овај човек треба да буде амбасадор. О томе, међутим, треба да одлучи српска влада и српски народ – иако Вас је председник Александар Вучић, зачудо, узео у заштиту као пријатеља Срба. Ја ћу, у сваком случају, ово отворено писмо понудити за објављивање и у Немачкој и у другим земљама.

Др. Рудолф Хензел (Хäнсел)

Др. педагогије и дипл. психолог
11040 Београд

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.